Accidentul din Ungaria: românii aduşi în ţară, conştienţi, cei rămaşi în Ungaria, în stare critică

de:
31 aug. 2013
0 Afișari
Accidentul din Ungaria: românii aduşi în ţară, conştienţi, cei rămaşi în Ungaria, în stare critică

Cei 11 răniţi implicaţi în accidentul din Ungaria care au putut fi aduşi în ţară vineri noaptea, cu un avion militar, au fost preluaţi de la Baza 90 Otopeni de echipaje SMURD fiind transportaţi la spitalele Floreasca (patru), Universitar (patru) şi Bagdasar-Arseni (trei), potrivit Mediafax.

Patru autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, încadrate cu echipaje de prim-ajutor calificat, formate din pompieri SMURD, aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti i-au preluat pe răniţi de la Baza 90 Otopeni, unde au fost aduşi cu un avion militar, scrie rtv.net.

Secretarul de stat Raed Arafat, care a mers, vineri, la Budapesta cu avionul militar Spartan pentru evaluarea situaţiei şi eventualul transfer de pacienţi, a declarat că cei 11 răniţi nu au răni foarte grave, unii suferind fracturi care le-au fost deja operate în Ungaria.

La Baza 90, după ce răniţii au fost preluaţi de echipajele SMURD din autospeciale, Arafat le-a declarat jurnaliştilor că ceilalţi şapte români răniţi în accident se află în trei spitale din Budapesta şi unul din provincie, fiind la terapie intensivă, intubaţi, ventilaţi şi în stare critică. Decizia aducerii în ţară se va lua pentru fiecare dintre aceşti pacienţi individual, a mai spus Arafat.

Secretarul de stat a mai menţionat că autorităţile maghiare au pus la dispoziţia celor române tot ce a fost necesar pentru transferul răniţilor.

În ceea ce-i priveşte pe cei trei români decedaţi în accident, autopsiile acestora au fost finalizate, urmând ca trupurile neînsufleţite să fie aduse în ţară după îndeplinirea formalităţilor consulare.

Trei români au murit şi 18 au fost răniţi într-un accident produs vineri dimineaţă, în Ungaria, după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta.

Poliţia ungară l-a arestat pe şoferul bulgar suspectat de producerea accidentului pe autostrada M5, la 25 de kilometri sud-est de Budapesta, în care au murit trei cetăţeni români, iar alţi şase sunt grav răniţi, a anunţat vineri seara poliţia pe site-ul său de Internet, relatează MTI.

Cookies