Accidentul din Muntenegru: Patronii firmei de transport, audiaţi la Parchet

de:
25 iun. 2013
0 Afișari
Accidentul din Muntenegru: Patronii firmei de transport, audiaţi la Parchet

Patronul firmei Gregory Tour, Ştefan Grigore, a declarat marţi, la ieşirea din Parchetul general, că din informaţiile pe care le are, la volanul autovehiculului se afla, în momentul accidentului din Muntenegru, poliţistul, despre care ştia că era un şofer bun şi o fire calmă, scrie Mediafax.

Grigore a mai spus că unul dintre cei doi şoferi ai autocarului prăbuşit în Muntenegru, George Ciobanu, care era şi angajat al Poliţiei Capitalei, a fost „detaşat temporar” pentru această deplasare de la o firmă patronată de fiul acestuia, după ce angajatul programat iniţial pentru cursă a intrat în concediu.

Șoferul autocarului care a fost implicat în accidentul din Muntenegru se afla în timpul liber, iar din data de 25 iunie urma să figureze în concediu de odihnă legal, aprobat de conducerea unității unde își desfășura activitatea.

Agentul de poliție este posesor al permisului de conducere din anul 1989, având categoriile BE, CE, DE și al atestatului profesional eliberat de ARR București la data de 17.03.2012 cu valabilitate până la data de 16.03.2017, fiind cunoscut ca un bun profesionist.

Agentul de poliție are 45 de ani, este căsătorit și are un copil. Este angajat în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București din aprilie 1991 în cadrul structurilor de ordine publică, ulterior din anul 1994 a activat în cadrul structurilor de intervenție rapidă, iar din anul 2000 în structurile de logistică, în funcția de conducător auto.

El a adăugat că le-a dat procurorilor informaţii privind starea tehnică şi juridică a autocarului, precum şi despre şoferii firmei.

Patronul de la Gregory Tour a mai spus că a fost solicitat de procurori să aducă documente justificative de la firmă şi că va sprijini, în acest caz, şi cercetările Inspectoratului Teritorial de Muncă.

La Parchetul general a fost chemat, marţi, şi directorul agenţiei de turism Mareea Travel, Marius Usturoiu. Acesta a venit însoţit un un avocat şi a declarat, la intrare, că a fost chemat pentru a i se spune ce documente necesare pentru anchetă să aducă. Mareea Travel este agenţia care a organizat circuitul turistic în care s-a produs accidentul, Usturoiu afirmând, luni, că responsabilitatea pentru pagubele produse în urma acestuia aparţine transportatorului, Gregory Tour.

Surse judiciare au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că la Parchetul general ar urma să fie audiată şi Mihaela Iuliana Grigore, celălalt patron al firmei Gregory Tour.

Cookies