Accident pe Șoseaua Virtuții din București. O mașină a derapat din cauza ploii și a intrat într-o bordură. STB: Linia 41 a fost blocată

16 oct. 2023
1210 afișări
Accident pe Șoseaua Virtuții din București. O mașină a derapat din cauza ploii și a intrat într-o bordură. STB: Linia 41 a fost blocată
Accident pe Șoseaua Virtuții din București. O mașină a derapat din cauza ploii și a intrat într-o bordură. STB: Linia 41 a fost blocată. Sursa foto: Facebook/ Info Trafic București și Ilfov

Luni dimineață a avut loc un accident pe Șoseaua Virtuții din București. Din cauza ploii, o mașină a derapat și a intrat într-o bordură. În urma evenimentului, linia 41 a fost blocată timp de aproximativ o oră.

Mașina a fost grav avariată

Un accident care s-a petrecut dimineață pe Șoseaua Virtuții a afecatat atât circulația mașinilor, cât și pe cea a tramvaielor liniei 41. Un șofer a circulat cu viteză, a derapat din cauza umezelii și a intrat cu mașina într-o bordură aflată lângă șinele de tramvai.

Potrivit spuselor unui membru a paginii „Info Trafic București și Ilfov”, în urma accidentului nu au rezultat victime.

Mașina a fost grav avariată frontal în urma impactului.

Evenimentul neplăcut a dus la blocarea liniei STB 41.

Societatea de Transport București (STB) i-a informat pe călători, prin intermediul paginii de Twitter, că linia 41 este blocată pe Șoseaua Virtuții, la stația „Pod Ciurel”, pe sensul către Piața Presei.

Pentru preluarea călătorilor, STB a înființat o linie navetă.

Linia 41 a fost blocată timp de aproximativ o oră, informează Societatea:

Linia 41 – blocată pe Șos.Virtuții, la Pod Ciurel, pe sensul spre Piața Presei. Cauza: autoturism rămas suspendat pe linia de tramvai.

Linia 41 este blocată în continuare. Pentru preluarea fluxului de călători, s-a format o linie navetă de autobuz.

Linia 41 funcționează normal pe Șos. Virtuții. Blocare: 56 de minute (05:20-06:16).

10 sfaturi pentru condusul pe ploaie

Atunci când plouă, riscul de a produce un accident rutier este mai mare pentru șoferi. Tocmai de aceea, e necesar să țină cont de câteva sfaturi recomandate de autovit.ro, care ar putea să le salveze viața, anume:

  1. Ţine ambele mâini pe volan şi evită să fi distras. Telefoanele mobile sau acţionarea unor sisteme ale maşinii care necesită atenţie (precum sistemul de navigaţie) pot duce la apariţia unor momente periculoase, iar pe timp de ploaie acest pericolul este şi mai mare. Vizibilitatea este mai slabă şi timpul de reacţie mai scurt, plus că maşina este mai dificil de manevrat. Menţine ambele mâini pe volan pentru a reduce pe cât posibil timpul de reacţie în caz de nevoie.
  2. Porneşte farurile chiar dacă ploaia apare pe timpul zilei. Astfel, participanţii la trafic te pot vedea mult mai bine, în special dacă ploaia este puternică.
  3. Specialiştii în siguranţa rutieră recomandă să menţi o distanţă de cel puţin cinci lungimi de maşină faţă de maşină din faţă. Asta înseamnă un minim de circa 25 de metri. Astfel, vei avea timp să reacţionezi la menevrele celui din faţă.
  4. Nu conduce neapărat cu limita legală de viteză, ci cu viteza mai mică, la care te simţi tu confortabil. Dacă asfaltul este foarte ud sau vizibilitatea slabă, atunci viteza trebuie adaptată la aceste condiţii
  5. Viteza cu care te deplasezi trebuie ajustată în conformitate cu calitatea anvelopelor pe care le are maşina. Dacă un pneu este uzat el se va comporta foarte slab pe asfalt ud, iar riscul de acvaplanarea va fi foarte ridicat. Astfel, dacă ai anvelope uzate, scade viteza de deplasare.
  6. Constientizează în permanenţă pericolul de a acvaplana. În acele momente anvelopa nu mai are contact cu asfaltul, sub ea existând doar o peliculă de apă. Atunci, controlul maşinii este practic imposibil. Această situaţie apare atunci când anvelopa nu mai poate evacua cantitatea de apă pe care o întâlneşte. În principiu, acvaplanarea apare foarte repede la anvelopele uzate sau la trecerea prin bălţi cu o viteză prea mare. Pericolul de accident în acest caz este extrem de ridicat. Până ce maşina nu încetineşte, nu poate fi controlată aproape deloc.
  7. Evită să treci prin acumulări de apă. Pentru un motor modern, apa poate produce o serie de probleme. În plus, dacă ea este aspirată prin filtrul de aer, motorul se va strica, iar reparaţia va costa foarte mult. Aşadar, evită trecerea prin apă dacă există altă soluţie. Mai bine ocoleşti decât să plăteşti reparaţii foarte mari.
  8. Controlează sistemul de climatizare pentru a preveni aburirea geamurilor. Vizibilitatea este esenţială atunci când condiţii de condus sunt grele. De principiu, pornirea compresorului de aer condiţionat rezolvă această problemă.
  9. Ai grijă la acumulările de apă care pot ascunde gropi. Trecerea cu viteză prin acestea poate aduce defecţiuni la trenul de rulare, îndoirea jantelor sau chiar gâlme pe anvelope. Remedierea acestor probleme se face cu cheltuieli ridicate. Cel mai bine este să eviţi acumulările de apă sau, dacă nu este posibil, să treci cu viteză redusă prin ele, în special dacă nu cunoşti starea drumului şi traseul.
  10. Eficienţa sistemului de frânare este, evident, redusă în condiţii de umiditate a carosabilului. Este important să ajustezi viteza pentru a evita un accident, chiar dacă rulezi la viteze reduse, în oraş.

Te-ar putea interesa și:

Cookies