ȘTIRI

TENTATIVĂ DE CRIMĂ: Copil aruncat din mașină, de mamă, pe Podul Grant din Capitală

Femeia susține că uşa maşinii s-a deschis în timpul mersului, accidental. Taximetristul spune că femeia a deschis ușa mașinii, și a aruncat copilul în mod intenționat. Taximetristul spune că are și martori, alți șoferi din trafic. Şoferul ar fi frânat pe o distanţă de 39,5 metri înainte de a putea opri maşina, după ce a văzut că s-a deschis uşa autoturismului.

Citește și Mama care și-a aruncat copilul din taxi pe Podul Grant a mai încercat să își omoare copilul

Procuror: Mama și-a aruncat intenționat copilul pe asfalt

„Am luat-o pe femeie de la Gara de Nord. Stătea pe bancheta din spate. Am văzut totul. Este o femeie bolnavă. A deschis uşa de la taxi intenţionat. Nu a spus nimic nici înainte, nici după ce a comis fapta. Este şi un şofer de pe o basculantă, care era în spatele meu, şi care a văzut totul. Există şi un şofer de pe un Jeep care a văzut ce s-a întâmplat şi m-a evitat în trafic”, a declarat şoferul taxiului, la fața locului, pentru televiziunile de știri.

Copilul nu a suferit răni grave, chiar dacă mașina rula cu viteză destul de mare. Trei echipaje SMURD s-au deplasat la fața locului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a deschis o anchetă pentru tentativă de omor. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă între 7 ani şi jumătate şi 12 ani şi jumătate de închisoare. Femeia are aproape 40 de ani şi este fostă grefieră, în Oradea. Ea nu este căsătorită, iar tatăl a recunoscut copilul. 

Procurorii s-au deplasat la locul accidentului şi urmează să stabilească cu exactitate dacă avea discernământ în momentul în care a aruncat bebeluşul din maşină.

Timp de câteva ore, traficul auto s-a desfăşurat pe o singură bandă, pe Podul Grant, după-amiază circulaţia revenind la normal.

Șoferul taxiului și un șofer al unei mașini de teren ce era să îl calce pe copil după ce a fost aruncat sunt audiați la o secție de poliție.

Bogdan Oprița, de la SMURD București spune că echipajul a găsit mama cu bebelușul în brațe, acesta având un traumatism cranio-cerebral ușor. Mama nu a permis însă medicilor să îl consulte pe copil, care nu părea să aibă răni grave. Mama și copilul au fost duși la spitalul Marie Curie, unde vor fi examinați. Mama avea un comportament ciudat, refuzul său de a preda copilul indicând, poate, o tulburare psihică.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button