Lift defectat la Salina Slănic Prahova, miercuri. Turiştii sunt evacuaţi

de:
06 aug. 2014
6 Afișari
Lift defectat la Salina Slănic Prahova, miercuri. Turiştii sunt evacuaţi
Zeci de turisti aflati, miercuri, in salina de la Slanic Prahova au ramas blocati in subteran dupa ce un lift s-a defectat, ei fiind dusi din mina de vizitare catre cea de exploatare, de unde sunt scosi cu microbuzele la suprafata, transmite Hotnews.ro, citând Mediafax. Unii turisti au avut nevoie ingrijiri din cauza unor atacuri de panica.

Unul din cele doua lifturi care asigura transportul in mina de vizitare din cadrul salinei de la Slanic Prahova s-a defectat, miercuri, iar turistii aflati in subteran au ramas blocati la aproximativ 200 de metri adancime, in conditiile in care spre dinspre mina se face accesul cu doua lifturi, unul care urca si unui care coboara, iar daca unul se defecteaza nu mai functioneaza nici celalalt, după cum au declarat reprezentanti ai salinei Slanic Prahova.

La salina Slanic Prahova s-au deplasat de urgenta trei echipaje ale Serviciului de Ambulanta Prahova pentru a interveni in caz de necesitate. De altfel, pana la ora 14.00, 11 turisti au avut nevoie de asistenta medicala, au declarat reprezentanti ai Serviciului de Ambulanta. Sapte dintre turisti au facut atacuri de panica, iar ceilalti patru care au avut nevoie de ajutorul medicilor au suferit escoriatii in timpul evacuarii din salina.

Reprezentantii Salinei spun că nicio persoana nu se afla in lift in momentul in care acesta s-a defectat. RomâniaTv.net anunţase în prealabil că opt persoane s-ar fi aflat în ascensor în momentul defecţiunii, două dintre ele fiind rănite. La fel anunţa şi ziarulprahova.ro.

Cookies