ACCIDENT la Raliul Dakar. 13 persoane au fost rănite de o maşină intrată în mulţime

de:
03 ian. 2016
0 Afișari
ACCIDENT la Raliul Dakar. 13 persoane au fost rănite de o maşină intrată în mulţime

Bolidul Mini Cooper, condus de pilotul chinez Guo Meiling, a intrat în spectatori și a rănit 13 dintre aceștia, printre care se aflau și cinci copii, toți fiind transportați la spital.

Trei dintre răniți sunt în stare critică, anunță agenția de presă Telam, care citează Departamentul de pompieri din capitala argentiniană.

„De la o secundă la alta, prologul s-a transformat din sărbătoare în iad. Pilotul a ieșit de pe traseul cursei, a pierdut controlul mașinii și a intrat în oameni. A fost un coșmar”, a declarat pilotul argentinian Agustin Canapino, martor al accidentului.

Organizatorii au suspendat prologul în urma accidentului, lăsând nefinalizat clasamentul la categoria camioane.

La clasa moto s-au impus spaniolul Joan Barreda (Honda) și portughezul Ruben Faria (Husqvara), ambii înregistrați pe distanța de 11 km cu același timp, 6min.27sec. Reprezentantul României, Emanuel Gyenes, s-a clasat pe locul 26, în 6min.50sec.

La clasa auto, olandezul Bernahard Ten Brinke (Toyota) a reușit să se impună în 6min.08sec, în timp ce la categoria quads victoria a revenit chilianului Ignacio Casale (Yamaha).

Cea de-a 38-a ediție a Raliului Dakar are un traseul total de peste 9.000 km repartizați în 13 etape, caravana urmând să străbată două țări, Argentina și Bolivia.

Sursa: romaniatv.net

Cookies