Accident la maratonul de fitness de la Băneasa Shopping City

de:
10 apr. 2011
4 Afișari
Accident la maratonul de fitness de la Băneasa Shopping City

La Băneasa Shopping City, sâmbătă, a fost forfotă mare pe lângă scena celor de la Muscle Maker. Cea de-a doua ediţie a evenimentului Muscle Maker Mania a atras numeroşi curioşi de toate vârstele. Competiţia piramidală de Armwrestling Array (n.red – Skandenberg) i-a determinat pe 76 de bucureşteni să se lupte pentru câştigarea unui loc pe podium. Şi George Calotă şi-a propus să ajungă în finală şi să concureze cu campionul naţional la skandenberg, Olimpiu Făt. Calotă nu a ajuns, însă, în finală, ci la spital. În preliminarii, unde l-a avut ca adversar pe Marius Văduva, George Calotă s-a ales cu o luxaţie de cot. Şocul a fost foarte mare, atât pentru el, cât şi pentru arbitrii, concurenţi, public, dar şi pentru organizatori.

„A fost un incident, într-adevăr, dar la astfel de concursuri apar şi evenimente imprevizibile. Nu poţi calcula, nu poţi stabili dininte care sunt parametrii de efort. Skandenbergul este un sport imprevizibil, cu ruperi de intensitate, şi din cauza asta încrâncenarea este maximă. Din păcate, am asistat la un incident nefericit, dar am aflat apoi detalii şi am înţeles că sportivul a făcut o luxaţie de cot, dar este în afara oricărui pericol. Ne pare foarte rău de ce s-a întâmplat, dar el, ca şi toţi ceilalţi, şi-a asumat răspunderea, a şi semnat înainte”, a explicat Alexandru Dinescu, business developer Muscle Maker.

Maratonul de fitness, care a avut loc sâmbătă, a fost un eveniment premergător inaugurării Muscle Maker Sports Center, locul în care bucureştenii pot practica Hula Hoop Kids, Urban Warrior, Kettlebell Advantage, Functional Training, Power Pump, Yogilates, Equinox Dancing, Bodylastics Tone sau Body Proud Circuit.

Muscle Maker Sports Center va funcţiona, începând din 26 aprilie, în intervalul orar 8:00 – 22:00, pe Splaiul Independenţei. Bucureştenii care vor să practice fitness-ul în această locaţie vor plăti lunar 30 de euro pentru opt şedinţe de Power Pump, 40 de euro pentru 12 şedinţe şi 50 de euro pentru acces nelimitat la această disciplină. Cei care vor să practice Kettlebell Advantage, Urban Warrior, Yogilates sau Bodylastics Tone, câteva dintre variantele de fitness disponibile la Muscle Maker Sports Center, vor plăti lunar tot 30 de euro pentru opt şedinţe, 40 de euro pentru 12 şedinţe şi 50 de euro pentru acces nelimitat. Zilnic, între orele 11:00 şi 15:00 bucureştenii pot face Functional Training, o alternativă la fitness-ul clasic, pentru care studenţii vor plăti 15 euro, iar ceilalţi vor da 20 de euro lunar pentru acces nelimitat la această disciplină.

„Ideea revoluţionării fitness-ului din România a pornit de la un fundament, acela al antrenamentelor inteligente. În opinia mea, antrenamentul inteligent dă un randament de 80% – 90% la nivelul masei musculare. Masa musculară, cel mai mare ţesut din organism, consumă foarte multe calorii. Doar activând masa musculară la 80% – 90% din volum se eficientizează foarte mult timpul. Prin disciplinele noastre, cardio şi anaerobe, care recrutează ambele tipuri de fibre musculare, lente şi rapide, ne adresăm omului modern”, a declarat pentru B365.ro, Alexandru Dinescu.

Conform precizărilor făcute de Alexandru Dinescu, investiţia totală depăşeşte 50.000 de euro, iar promovarea agresivă a avut cea mai mare pondere din suma totală plasată pentru introducerea acestui concept pe piaţa locală.

Cookies