Accident în Bucureşti. Două maşini, lovite de un tramvai defect. FOTO ŞI VIDEO

de:
02 oct. 2014
2 afișări
Accident în Bucureşti. Două maşini, lovite de un tramvai defect. FOTO ŞI VIDEO

Două maşini au pătruns, miercuri seară, pe linia de tramvai de pe Bd. Timişoara şi au fost lovite de un tramvai defect. Potrivit purtătorului de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Andrei Codău, tamponarea a avut loc pe fondul neacordării de prioritate, accidentul nefiind soldat cu răniţi.

„În jurul orei 19.15, pe Bd. Timişoara, două tramvaie care erau cuplate au plecat pe culoarea verde a semaforului şi au intrat în coliziune cu un autoturism care, fără să se asigure, s-a înscris pentru a vira la stânga pe Valea Oltului. În urma impactului, autoturismul respectiv a fost proiectat într-un alt autoturism care circula în paralel cu el”, a declarat, pentru B365.ro, Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB.

Tramvaiul Tatra 3348, care circula pe linia 25, s-a stricat în zona Valea Cascadelor, dar a mai înaintat încă două staţii. Ulterior, tramvaiul a fost cuplat la un alt tramvai din linia 8, care trebuia să-l împinga până la cel mai apropiat capăt de linie. Vatmanii comunicau in permanenta prin telefon, cum prevede procedura in astfel de cazuri. La intersectia Valea Oltului cu Bd.Timisoara cele două tramvaie au prins culoarea rosie la semafor. Când semaforul a indicat culoarea verde, vatmanul Tatrei i-a spus celui din spate sa-l impinga, moment in care doi soferi au virat la stanga pe linia de tramvai, în ciuda faptului că în asemenea situaţii tramvaiele au prioritate. În urma tamponării, circulatia tramvaielor de pe liniile 8, 25 şi 35 a fost afectata cel putin 50 de minute, a scris utilizatorul Victor92 pe forum.metrouusor.com.

La faţa locului au ajuns şi echipaje de descarcerare, care i-au ajutat pe pasagerii încarceraţi să iasă din maşini.

Imagini video de la locul accidentului au fost postate şi pe site-ul trafictube.ro.

Cookies