Accident grav pe Șoseaua Chitilei din București, miercuri dimineață. Un șofer a intrat cu mașina în refugiul unei stații STB

03 apr. 2024
584 Afișari
Accident grav pe Șoseaua Chitilei din București, miercuri dimineață. Un șofer a intrat cu mașina în refugiul unei stații STB
Accident grav pe Șoseaua Chitilei din București, miercuri dimineață. Un șofer a intrat cu mașina în refugiul unei stații STB. Sursa foto: Facebook/ Info Trafic București și Ilfov - Florin S.

Un accident grav s-a produs miercuri dimineață pe Șoseaua Chitilei din București. Un șofer a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina în refugiul unei stații de tramvai.

Traficul a fost restricționat în zona respectivă.

Refugiul stației STB a fost distrus

Accident grav în această dimineață pe Șoseaua Chitilei din Capitală. Un conducător auto a pierdut controlul mașinii și a lovit refugiul unei stații STB. Impactul a fost atât de puternic încât airbag-urile mașinii au sărit, iar geamul din față s-a spart.

Mașina implicată în accident
Mașina implicată în accident. Sursa foto: Facebook/ Info Trafic București și Ilfov/ Florin S.

Totodată, refugiul stației de tramvai „Minerva”, aferentă liniilor 3 și 45, a fost distrus. Circulația tramvaielor a fost afectată în urma accidentului produs.

Locul accidentului
Locul accidentului. Sursa foto: Facebook/ Info Trafic București și Ilfov/ Florin S.

La fața locului s-au prezentat mai multe echipaje de poliție pentru a face cercetări și a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului.

De asemenea, traficul a fost restricționat în zona respectivă, potrivit informațiilor transmise de un membru al grupului de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”.

Momentan nu se cunoaște starea de sănătate a persoanelor implicate în accident.

Câte accidente rutiere grave s-au petrecut anul trecut

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a transmis într-un comunicat citat de Agerpres că, în anul 2023, la nivel naţional, au fost înregistrate 4.525 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 1.545 de persoane şi rănirea gravă a altor 3.535.

Comparativ cu anul 2022, au fost înregistrate cu 190 mai puţine accidente, cu 88 mai puţine persoane decedate şi cu 160 mai puţine persoane rănite grav, menţionează sursa citată, care mai spune că, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, la nivel naţional, structurile de poliţie rutieră au executat 58.385 de acţiuni, cu 4.624 mai multe faţă de anul 2022 (+8,6%).

Totodată, arată Inspectoratul, în anul 2023, au fost reţinute 225.887 de permise de conducere, dintre care 16.780 pentru contravenţia de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi au fost descoperite 8.368 de infracţiuni de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, însumând, astfel, 25.148 de fapte de încălcare a legislaţiei din cauza consumului de alcool, conform hotnews.ro.

Te-ar putea interesa și:

Cookies