Accident grav pe Șoseaua Chitila din București, noaptea trecută. Un pieton a fost lovit de mașină

05 feb. 2023
416 Afișari
Accident grav pe Șoseaua Chitila din București, noaptea trecută. Un pieton a fost lovit de mașină
Accident grav pe Șoseaua Chitila din București, noaptea trecută. Un pieton a fost lovit de mașină | Sursă foto: Inquam Photos Octav Ganea

Un accident cu victimă a avut loc noaptea trecută pe Șoseaua Chitila din București. Mai precis, accidentul s-a produs în dreptul străzii Minerva.

Accident grav pe Șoseaua Chitila din București

Conform informațiilor transmise pe grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”, persoana a fost lovită de o mașină în timp ce se afla pe trecerea de pietoni.

La fața locului s-au prezentat atât polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere București, cât și echipaje SMURD, care au oferit îngrijiri medicale victimei.

Martorii transmit că, în urma impactului, victima a fost aruncată la o distanță destul de mare de trecerea de pietoni. Iată mesajul transmis de către un voluntar al „Există un Erou în Fiecare dintre Voi”:

Am intervenit prin #EUEIFDV. Victima politraumatizată a fost preluata spre transport către spital în stare stabila de către ambulanta. Conduceți cu grija și adecvat condițiilor meteo.

Șoferii sunt rugați să conducă prudent

Având în vedere condițiile meteo, șoferii sunt rugați să conducă prudent și să adapteze viteza la condițiile meteo și de drum.

Iată câteva sfaturi oferite de Poliția Română:

  • Înainte de a pleca la drum, informați-va în despre condițiile meteo și starea drumurilor. Acest lucru poate fi făcut apelând la unul dintre numerele: 9360, 3157566, 3186609 sau 3186631.
  • Circulați cu o viteză de maxim 30 km/h, în localități, și 50 de km/h în afara localităților, atunci când pe carosabil se află: polei, gheață, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.
  • Folosiți corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât și cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuți in trafic.
  • Păstrați distanța față de ceilalți participanți la trafic.
  • Echipați autovehiculul cu pneuri corespunzătoare.
  • Verificați periodic bateria mașinii.
  • În zilele cu ploi, lapoviță sau ninsoare, acționați din timp ștergătoarele de parbriz.
Cookies