Accident grav într-o sală de fitness din București. Unui tânăr i-a căzut în cap o bară de 200 de kg

29 ian. 2023
4751 Afișari
Accident grav într-o sală de fitness din București. Unui tânăr i-a căzut în cap o bară de 200 de kg
Accident grav într-o sală de fitness din București. Unui tânăr i-a căzut în cap o bară de 200 de kg. Imagine simbol: Pexels

Un accident grav s-a petrecut într-o sală de fitness din București. O bară de 200 de kg i-a căzut în cap unui tânăr de 17 ani. În loc să cheme salvarea, angajații sălii au chemat-o pe mama băiatului. Motivul invocat de aceștia: tânărul era conștient.

Accident grav într-o sală de fitness din București

Victor a fost la un pas de moarte după ce un aparat din sala de fitness s-a prăbușit și o bară de 200 de kg i-a căzut în cap.

Întregul moment a fost surprins de camerele de supraveghere de la sala de sport în care tânărul se antrenează de mai bine de două luni. Accidentul s-a petrecut într-o fracțiune de secundă.

„Mi-a căzut în cap, din prisma adrenalinei, pe moment nu s-a simțit mare lucru. Este un aparat de fluturări la piept, unde omul stă în mijlocul aparatului și se duce în față şi trage de aparat. Aparatul se bălăngănea dinainte, urmând să cadă. Erau 15 kilograme pe fiecare parte”, a declarat Victor pentru observatornews.ro.

Un alt tânăr care se afla în sală la acel moment a declarat că l-a văzut pe Victor cu capul plin de sânge, iar dacă bara ar fi căzut puțin mai sus, tânărul murea pe loc. Aparatul respectiv s-a balansat și i-a căzut direct în cap.

Angajații sălii nu au chemat salvarea

Pentru că tânărul era conștient, angajații sălii nu au chemat salvarea și nu i-au acordat primul ajutor, dar au chemat-o pe mama lui.

„Vino repede să mă iei că mi-a căzut o bară de 200 de kilograme în cap şi sunt plin de sânge’. Ce bară? Ştiam că este în siguranță la o sala în mijlocul Bucureștiului lângă bunici. Mi se părea normal să fi ajuns o salvare înaintea mea. Un prim-ajutor nu i s-a dat”, a declarat mama băiatului, conform sursei citate.

Tânărul a fost operat

Mama lui Victor povestește că l-a dus la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, iar medicii au decis să-l bage imediat pe băiat în sala de operație.

„Toţi mi-au zis că a avut noroc, putea să moară, să rămân lat, a avut noroc prin poziția prin care a picat bară, să spargă capul, nu chiar în zona în care ar fi fost letal”, spune mama tânărului de 17 ani.

Ce a declarat proprietarul sălii

Proprietarul sălii de fitness din București spune că băiatul nu a știut să folosească aparatul respectiv.

„Dânsul a prins cu ambele mânere ale aparatului, s-a depărtat la doi metri, doi metri şi ceva de echipament a tras până când echipamentul s-a dezechilibrat și a căzut. Echipamentul este într-o stare bună în continuare, el nu a fost avariat”, a declarat Alexandru Lascăr, director companie fitness pentru observatornews.ro.

Între timp, pe echipament a apărut o foaie pe care scrie „defect”. Proprietarul sălii de fitness a spus că nu știe cine și de ce a scris acest mesaj. Bănuiește că, probabil, angajatele sălii au pus această foaie pe aparat din cauză că s-au speriat.

Bărbatul a declarat că urmează să ceară o expertiză firmei care se ocupă de mentenanța echipamentelor. Părinții lui Victor vor să-l dea în judecată și urmează să depună plângere la Poliție.

Cookies