ȘTIRI

Accident grav în Capitală. Polițist lovit de un șofer băut și fără permis de conducere

Un polițist a fost grav accidentat de un șofer la intersecția străzii Orșova cu Șos. Virtuții, în această dimineață.

Un tânăr de 23 de ani aflat la volanul unei mașini Volkswagen Passat ar fi încercat să întoarcă pe linia de tramvai 41 printr-un spațiu foarte strâmt destinat doar pietonilor. Un politist l-a oprit, i-a cerut documentele însă la scurt timp șoferul a accelerat și l-a lovit pe polițist cu mașina. Ulterior s-a oprit cu mașina într-un alt vehicul. 

„Șoferul a încercat să traversese linia tramvaiului 41 print-un loc destinat pietonilor.Când politistul a observat, l-a somat să se oprească și să îi înmâneze documentele moment în care a observat că șoferul prezenta halenă alcoolică”, a declarat la România TV, Andrei Codău, purtător de cuvânt al Poliției Rutiere. 

Șoferul a încercat să plece, moment în care l-a acroșat pe polițist. Ulterior, șoferul a fost depistat cu o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat . Mai mult, se pare că tânărul nu deținea permis de conducere. 

„Un VW Passat a încercat sa întoarcă in U prin stația de tramvai Orsova (linia 41), pe trecerea de pietoni. Din fericire, polițistul care e acolo in fiecare dimineața, l-a oprit si tocmai il legitima. Peste 10 secunde, respectivul a accelerat, sărind pe trecerea de pietoni si a virat spre Crangasi. Cum? Cu polițistul agatat de geamul soferului. După 15m s-a izbit de parapet, pe stanga, lovindu-l polițist la picioare. Si nici atunci nu s-a oprit: a încercat sa dea cu spatele, dar l-au oprit 2 masini din trafic si un camion de gunoi”, a scris pe Facebook Ionuț Alexandru Stoica, martor la incident. 

Polițistul este grav rănit în zona picioarelor și a fost transportat la spital 

Șoferul a rămas blocat în mașina avariată și a fost scos de colegii polițistului cu cătușele la mâini.

Circulația tramvaielor în Sectorul 6 nu este blocată.

 

 

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button