Accident grav azi-noapte în Giurgiu. Opt victime au ajuns de urgență la spital în București | FOTO

22 nov. 2021
218 Afișari
Accident grav azi-noapte în Giurgiu. Opt victime au ajuns de urgență la spital în București | FOTO

Un accident grav a avut loc azi-noapte în Giurgiu. Opt victime au ajuns de urgență la spital în București, după ce două mașini s-au ciocnit în apropierea unei benzinării. A fost activat Planul Roșu de urgență în județ după tragedie.

Situație teribilă azi-noapte în Giurgiu, aproape de București, după un accident în care au fost implicate opt persoane. Victimele rănite serios au ajuns de urgență la spitale din Capitală. Mai mult, autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție după ce două mașini s-au ciocnit în localitatea Câmpurelu, din judeţul Giurgiu.

Accident în Giurgiu, aproape de București

Accidentul a avut loc azi-noapte, în apropierea unei benzinării. Opt persoane au fost rănite în urma impactului dintre cele două mașini. Mai mult, a fost nevoie de activarea Planului Roșu de Intervenție, după ce resursele medicale alocate au fost insuficiente pentru magnitudinea evenimentului teribiil. Din fericire, nimeni nu a murit, a anunțat ISU Giurgiu.

”În urmă cu puţin timp ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Câmpurelu, în urma producerii unui accident rutier. Evenimentul a avut loc în apropierea unei benzinării, fiind implicate două autoturisme. În urma accidentului, opt persoane aflate în cele două maşini au fost rănite.

Încă de la primirea apelului, spre acest caz au fost direcţionate nouă ambulanţe. Nu s-a impus declanşarea Planului Roşu de Intervenţie pentru că resursele medicale alocate au fost suficiente”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Au venit ambulanțe și din București la locul tragediei

Potrivit autorităților, la faţa locului au ajuns atât pompieri din cadrul Detaşamentului Giurgiu, a Gărzilor de Intervenţie Colibaşi şi Mihăileşti, cu trei ambulanţe SMURD, cât și şase echipaje din cadrul Serviciilor de Ambulanţă Giurgiu şi Bucureşti-Ilfov. Mai mult, a fost adusă și o autospecială de stingere care era dotată cu un modul de descarcerare.

O persoană încarcerată

Impactul a fost atât de puternic că un bărbat a fost găsit încarcerat într-una dintre mașini. A fost nevoie de o intervențiie în forță a pompierilor, care au folosit accesoriile de descarcerare pentru a-l extrage în siguranţă, mai transmite ISU.

Ulterior, cele opt persoane rănite au fost preluate de echipajele SMURD şi SAJ şi transportate de urgență la spitale din București. După ce victimele au ajuns la spital, pompierii au asigurat măsurile PSI şi au acționat pentru sablarea părţii carosabile din zonă.

Cookies