ARHIVA B365

ACCIDENT ELICOPTER SMURD. Ministerul Transporturilor: Condiţiile meteo şi vizibilitatea erau bune

ACCIDENT ELICOPTER SMURD. Elicopterul EC 135 SMURD -348 a depus planul de zbor la ROMATSA în data de 14.12.2014 ora 20.59 LT(local time), pentru data de 15.12.2014. Planul de zbor a fost prelucrat de ROMATSA.

În data de 15.12.2014 ora 16.07 LT elicopterul SMURD 348 a decolat de la Constanța spre Tuzla urmând procedurile de management a traficului aerian. La Constanța, elicopterul se afla pentru a alimenta. La bordul elicopterului se aflau patru persoane, doi piloți și doi paramedici.

La ora 16.16 elicopterul s-a prăbușit în lacul Siutghiol în Mamaia la aproximativ 500 m de mal. La ora 16.17 conform Hotărârii de Guvern 741/2008 a fost declanșată procedura de căutare și salvare, în urma apelului telefonic la 112 făcut de localnici. Bilanțul anunțat era de un supraviețuitor și trei persoane dispărute, epava scufundată, informează Ministerul Transporturilor, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

ACCIDENT ELICOPTER SMURD. „Ultima convorbire cu pilotul SMURD a avut loc la decolare când s-a luat legătura cu turnul de control de la Aeroportul Kogălniceanu. Potrivit procedurilor în cazul zborurilor sub 3000 de metri, următorul apel de raportare urma să fie făcut la ora 16.20 din localitatea Agigea.

ROMATSA precizează că la momentul decolării, condițiile meteo erau bune, vizibilitatea de peste 6 km, iar elicopterul SMURD efectua un zbor cu vizibilitatea solului, ceea ce înseamnă că zbura sub 3000 metri altitudine. Raportarea la Turnul de control se face la un punct dat.

Conform atribuțiilor care îi revin, ROMATSA a asigurat asistență specializată de la momentul depunerii planului de zbor pentru elicopterul EC 135 SMURD -348 și până la decolare”, se mai precizează în comunicatul citat.

Ulterior, Ministerul Transporturilor a revenit cu un comunicat de presă în care anunţa că o șalupă a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a fost implicată în acțiunile de căutare și de sprijin pe care ISU Constanța le-a derulat în cazul prăbușirii elicopterului SMURD în lacul Siutghiol. Intervenția șalupei a venit ca urmare a autosesizării Autorității Navale Române în cazul accidentului aviatic de ieri din județul Constanța.

ACCIDENT ELICOPTER SMURD. „Șalupa ARSVOM urma să fie urcată pe uscat, la mal, după ce a asigurat intervenții specifice pe durata sezonului estival.

Șalupa a participat la acțiunile de căutare a victimelor elicopterului SMURD până în cursul dimineații de 16 decembrie 2014, când a fost găsită ultima victimă.

Acțiunile de salvare și căutare în cazul prăbușirii elicopterului SMURD au fost coordonate de ISU Constanța”, potrivit Ministerului Transporturilor.

ACCIDENT ELICOPTER SMURD. „Conform Ordonanţei Guvernului nr. 33/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare – ARSVOM, aceasta funcționează ca organ tehnic de specialitate în subordinea Ministerului Transporturilor prin care se asigură activitatea de căutare și salvare a vieții omenești pe mare și intervenții în caz de poluare”, se mai precizează în comunicatul citat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button