Accident de muncă la Gara de Nord: mai mulţi muncitori prinşi sub un zid

de:
16 iun. 2011
1 afișări
Accident de muncă la Gara de Nord: mai mulţi muncitori prinşi sub un zid

Incidentul a avut loc la o clădire din Sectorul 1 din imediata vecinatate a Gării de Nord. Cei cinci muncitori lucrau în interiorul acesteia, moment în care un zid al unei camere s-a prăbuşit peste ei. „În acest moment patru persoane au fost transportate la spital, iar a cincea este pe drum”, a declarat pentru B365.ro purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Ovidiu Pană. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj al Sectiei 4 Poliţie care a costatat că lucrările se desfaşurau legal: ”Cele cinci victime lucrau la consolidarea unui zid în baza unei autorizaţii de construcţie valabile”, a declarat la rândul său pentru B365.ro, purtătorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarcă.

La faţa locului s-au deplasat şi reprezentanţii Inspectorul Teritorial de Muncă Bucureşti. „Acolo au ajuns doi colegi de la ITM pentru a vedea care sunt motivele reale, dacă s-a respectat securitatea muncii. O să vedem daca au fost luate măsurile de asigurare de sprijinire. Trebuiau să fie elemente de sprijinire, apoi izolarea zonei. Pe lângă sancţiuni, poate fi începută urmărirea penală dacă nu au fost luate toate masurile de securitatea a muncii„, a declarat pentru Realitatea TV şeful ITM Bucureşti, inspectorul Constantin Bujor.

Potrivit şefului Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti unul dintre muncitori este inconştient. „În momentul de faţă doar patru pacienţi sunt conştienţi.Serviciul de ambulanţă a intervenit cu două ambulanţe. Pe unul din pacienţi l-au transportat la Elias şi un pacient de 35 de ani care e în stare gravă, politraumatizat, care a necesitat intubare, va fi transportată la spitalul universitar. Ceilaţi muncitori au fost preluaţi de SMURD„, a declarat Alice Grasu pentru Realitatea TV.

Vom reveni cu amănunte.

Cookies