ACCIDENT. Băiatul de 8 ani, aflat în maşina care a căzut în Dâmboviţa, resuscitat de un poliţist

de:
27 feb. 2016
0 Afișari
ACCIDENT. Băiatul de 8 ani, aflat în maşina care a căzut în Dâmboviţa, resuscitat de un poliţist

În urma accidentului care a avut loc, sâmbătă după-amiază, tatăl copilului a murit, iar mama acestuia a fost rănită grav. Accidentul a fost anunţat prin numărul de urgenţă 112 în jurul orei 16.00, de către un bărbat care era pe malul celălalt al râului Dâmboviţa, în zona unde s-a produs accidentul, şi a sărit să îi scoată pe cei trei din apa care avea o temperatură foarte scăzută. Bărbatul i-a scos la mal, apoi a plecat înainte să ajungă la locul accidentului primul echipaj, de la Brigada Rutieră a Capitalei, scrie news.ro.

Un poliţist din echipajul de la Rutieră a văzut că băiatul, în vârstă de opt ani, nu mai respiră şi a început să îl resusciteze. Când a ajuns echipajul SMURD, băiatul a fost dus în ambulanţă pentru a continua manevrele de resuscitare, iar după aproximativ cinci minute acesta a fost stabilizat, fiind transportat la Spitalul „Bagdasar-Arseni”.

Poliţistul care l-a salvat pe copil se numeşte Dorin George şi este de la Brigada Rutieră a Capitalei. Echipajul de la SMURD a încercat să îl resusciteze şi pe tatăl băiatului, însă acesta nu a mai putut fi salvat.

Mama băiatului era conştientă când a fost scoasă din apă, dar era în şoc hipotermic când a fost preluată şi transportată la Spitalul „Sfântul Ioan”.

Accidentul a avut loc în jurul orei 16.00, în zona Splaiul Dudescu – Vitan, pe sensul dinspre Glina spre Bucureşti.

„Din primele verificări efectuate, accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile unui carosabil umed, autoturismul părăsind partea carosabilă şi răsturându-se în albia râului Dâmboviţa, pe plafon. Din accident a rezultat decesul conducătorului auto, alte două persoane aflate în autoturism fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale”, a declarat pentru News.ro comisarul-şef Ovidiu Munteanu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, care a fost la locul accidentului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Adrian Marin, a declarat, pentru News.ro, că atunci când au ajuns echipajele de intervenţie, cei trei erau şcoşi din apă, femeia era conştientă, dar în şoc hipotermic, iar copilul şi bărbatul în stop cardio-respirator.

Un alt accident a avut loc vineri în zona Vitan. O femeie de 26 de ani a murit după ce maşina pe care o conducea a căzut în râul Dâmboviţa.

Cookies