UPDATE ACCIDENT AVIATIC pe aerodromul CLINCENI: Trei paraşutişti s-au LOVIT în aer – DOI au DECEDAT

de:
18 oct. 2015
0 Afișari
UPDATE ACCIDENT AVIATIC pe aerodromul CLINCENI: Trei paraşutişti s-au LOVIT în aer - DOI au DECEDAT

UPDATE: Handbalista Andreea Nica de 27 de ani se află printre victimele accidentului de la Clinceni, în urma căruia două persoane au decedat, iar o treia este în stare gravă la spital.

UPDATE Cei trei paraşutişti care s-au ciocnit în aer sunt un solo jumper (30 ani) şi un antrenor (41 ani) care zbura împreună cu eleva sa (studentă de 27 de ani). Potrivit primelor informaţii, cei trei zburau în tandem, moment în care unul a făcut o greşeală şi s-a apropiat prea mult de ceilalţi doi. Astfel, paraşutele s-au răsucit între ele, iar paraşutiştii au căzut în gol de la 70-100 metri. 

Cel care a decedat este solo jumper-ul. 

Un paraşutist a murit, iar alţi doi au fost grav răniţi, în această dimineaţă, după ce aceştia s-au ciocnit în aer pe aerodromul Clinceni. 

Potrivit primelor informaţii, cei trei paraşutişti s-au ciocnit în cădere, iar paraşutele nu s-au mai deschis.

Faptul că nu s-au deschis paraşutele a fost confirmat şi de Raed Arafat.  

Potrivit lui Adrian Marin de la ISU, apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost dat în jurul orei 9.20.

La faţa locului s-au deplasat echipejele de prim ajutor care au găsit un bărbat de 40 de ani în stop cardio-respirator ce a fost declarat decedat după ce manevrele de resuscitare nu au dat rezultat. 

Alte două persoane au fost grav rănite. Este vorba despre un bărbat de 30 de ani, intubat şi inconştient, ce a fost transportat la Spitalul Floreasca având un traumatism cranio-cerebral sever. O a doua victimă este o femeie tot de 30 de ani conştientă, ce a ajuns la Spitalul Universitar cu un traumatism la nivelul toracelui.  

Duminică, 20 de paraşutişti s-au aruncat în acelaşi timp dintr-un aparat de zbor, în cadrul unui exerciţiu desfăşurat pe aerodromul Clinceni. Trei dintre ei s-au ciocnit unul de altul la circa 500 de metri altitudine. Paraşutişti implicaţi în tragedie făceau parte din acelaşi club de paraşutism, potrivit România TV.

Curtea de Apel Bucureşti a început o anchetă în acest caz. 

 

 

Cookies