ARHIVA B365

Accident aviatic: Medicul Radu Zamfir, audiat azi de procurori

Potrivit surselor citate de Mediafax, Zamfir a dat o declaraţie, prin comisie rogatorie, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, aceasta urmând să fie depusă la dosarul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, instrumentat de Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia.

Sursele citate spune că medicul le va pune la dispoziţie anchetatorilor toate SMS-urile date în ziua accidentului, înainte şi după acesta. El trebuia să facă acest lucru miercuri, însă nu a avut asupra lui cablul de date necesar pentru conectarea telefonului la calculator.

Pe de altă parte, aceleşai surse au precizat că declaraţia medicului Zamfir nu conţine detalii precise privind momentul accidentului, cel mai probabil din cauză că acesta este încă în stare de şoc după tragedie.

Sursele citate au mai menţionat că, potrivit declaraţiilor lui Zamfir, grija lui principală după prăbuşirea avionului a fost aceea de a încerca să-i salveze pe toţi cei cu care călătorea.

Astfel, precizează sursele, Zamfir nu a putut oferi timpi precişi ai derulării evenimentelor şi nici detalii despre momentul impactului.

Potrivit surselor citate, declaraţia acestuia urmează să fie trimisă la Parchetul Cuţii de Apel Alba Iulia.

La ieşirea din sediul Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia, Radu Zamfir nu a dorit să dea nicio declaraţie şi a rugat presa să-l lase în pace.

Audierea martorilor şi a persoanelor rănite în accidentul aviatic produs în Apuseni se desfăşoară şi prin comisii rogatorii, în cazul persoanelor care au domiciliul în alte judeţe.

Ziana Motora şi Raluca Zăgănescu, cele două tinere paramedic voluntar la SMURD Cluj care au ajuns primele la victimele accidentului aviatic din Munţii Apuseni, au fost audiate în calitate de martor, tot miercuri, de procurorii Parchetului Curţii de Apel Cluj.

Medicul coordonator al Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Adela Golea a declarat că probabil va fi audiat tot personalul de la SMURD Cluj care a participat la intervenţie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button