Accesul mașinilor, interzis definitiv pe o porțiune din Calea Moșilor! De ce a luat Primăria Capitalei această decizie

19 nov. 2021
823 Afișari
Accesul mașinilor, interzis definitiv pe o porțiune din Calea Moșilor! De ce a luat Primăria Capitalei această decizie

Accesul mașinilor a fost interzis pe o porțiune din Calea Moșilor! Primăria Capitalei a luat această decizie, la propunerea Asociației Metrou Ușor, pentru a permite tramvailelor care folosesc aceste lunii să circule mai ușor, fără să fie blocate în trafic. Astfel, mașinile vor avea interzis pe o porțiune de aproape un kilometru, acolo unde șoseaua este foarte strâmtă și participanții la trafic trebuiau să treacă peste linia de tramvai.

Interzis mașinilor pe o porțiune din Calea Moșilor, cuprinsă între bd. Carol și Piața Sf. Gheorghe din  București, după o decizie luată încă de miercuri de Primăria Capitalei. Tramvaiul 21, cât și tramvaiul 16, vor avea cale liberă și vor circula mult mai bine, fără să mai fie blocate de mașini în această zonă unde șoseaua se suprapune cu linia de tramvai și apar mereu blocaje.

Joi, Poliția Locală a Sectorului 2 a stat în trafic și a îndrumat șoferii cu privire la noile măsuri implementate peste noapte, cu toate că au fost propuse de Asociația Metrou Ușor încă din 2019, dar niciodată implementate. Mai mult, o propunere similară există și pe Bulevardul Regina Maria.

Interzis mașinilor pe o porțiune din Calea Moșilor

Practic, pe această porțiune, mașinile erau nevoite să circule direct linia de tramvai, deoarece nu exista o bandă dedicată, astfel că tramvaiele erau obligate să aștepte în trafic și 20 de minute pentru o bucată de drum de vreo 950 de metri. Tot atât fac, se pare, de la capătul Șoselei Colentina până la intersecția cu bd. Carol. Propunerea pentru această modificare îi aparține Asociației Metrou Ușor.

Cu toate că interdicțiile se referă doar la anumite porțiiuni din Calea Moșilor, acum șoferii sunt descurajați să nu mai folosească acest drum, mai ales că dacă îl ocolești pe străduțe și te întorci pe el traseul se lungește considerabil. Un lucru este sigur, șoferii care nu cunosc zona o să fie dezorientați sigur de noile schimbări, mai ales că acestea au loc doar pe anumite porțiuni.

Restricțiile de circulație sunt pe următoarele segmente, între Piața Sf. Gheorghe și bd. Carol:

  • Accesul interzis pe Calea Moșilor între Str. Sfinților și Bd. Hristo Botev, pe sensul spre Piața Sf. Gheorghe;
  • Accesul interzis pe Calea Moșilor între St. Radu Calomfirescu și Bd. Hristo Botev, pe sensul spre Obor;
  • Accesul interzis pe Calea Moșilor între Str. Pictor Ștefan Luchian și Bd. Carol I, pe sensul spre Obor.

Anunțul Asociației Metru Ușor după noile schimbări implementate

Măsurile au intrat deja în vigoare încă de miercuri, 17 noiembrie. Asociația Metrou Ușor a explicat cum s-a ajuns la această interdicție a mașinilor în zona respectivă.

”În decembrie 2019, Asociația Metrou Ușor trimitea Primăriei Municipiului București un set de propuneri pentru eficientizarea circulației tramvaielor de pe artelele Calea Moșilor (veche) și Regina Maria, scopul fiind eliminarea ambuteiajelor punctuale în care stau blocate tramvaiele prin redirecționarea traficului individual pe variante ocolitoare.

În ianuarie 2020, Direcția Transporturi a PMB ne comunica faptul că propunerile au fost aprobate în Comisia Tehnică de Circulație. Începând de ieri, 17 noiembrie 2021, primul set de propuneri a intrat în vigoare, circulația de pe Calea Moșilor (veche) fiind restricționată pentru traficul individual (cu excepția motocicletelor, bicicletelor și mașinilor de intervenții)”, a transmis Asociația Metrou Ușor pe pagina de Facebook.

Linia 21, extrem de importantă pentru bucureștenii din Sectorul 2

În anul 2017 linia lui 21 a fost transformată în metrou ușor, după ce a fost delimitată cu garduri. Noua măsură ar trebui să reducă și mai mult timpii tramvaielor care folosesc acest traseu. Mai mult, și liniile 16 și 605 vor beneficia. Zeci de mii de oameni folosesc acest traseu în fiecare zi.

”Salutăm implementarea acestui set de măsuri de eficientizare a liniei 21, una dintre cele mai importante și încărcate linii de tramvai din București. De aceste măsuri vor beneficia și liniile 16 și 605. Primaria Sectorului 2 – Politia Locala intervine operativ astăzi pentru corecta informare și îndrumarea șoferilor cu privire la noile măsuri”, a mai transmis Metrou Ușor pe Facebook.

 

Cookies