40.000 de elevi din Capitală vor intra în școală doar pe baza unui card magnetic

de:
18 mart. 2013
0 Afișari
40.000 de elevi din Capitală vor intra în școală doar pe baza unui card magnetic

Pe fondul escaladării violenţelor comise de anumite persoane care intră ilegal în unităţile de învăţământ şi a absenteismului din ce în ce mai mare de la ore, edilul sectorului 2 a decis să se implice în creşterea siguranţei elevilor prin implementarea a trei componente ce alcătuiesc un sistem performant format din camere de supraveghere, pază şi cartele de acces.

Sistemul performant de acces pe bază de cartelă este individual pentru fiecare elev, profesor şi personal nedidactic în parte şi figurează în baza de date computerizată a şcolii, fiind evidenţiate următoarele date importante:

· Data şi ora de intrare în unitatea şcolară,

· Data şi ora de ieşire din unitatea şcolară,

· Sistemul asigură un raport zilnic, săptămânal sau lunar cu prezenţa elevilor la orele de predare, precum şi a cadrelor didactice, precum şi a personalului nedidactic.

Peste 40.000 de elevi din sectorul 2 au primit gratuit cartele de acces în unităţile de învăţământ pe care le frecventează, iar accesul lor se face, de acum, numai pe baza acestora.

Prezentarea sistemului de acces electronic în şcoli va avea loc la Colegiul Economic „A.D. Xenopol”, la ora 12.30, după care primarul Neculai Onţanu va verifica modul de funcţionare a cartelelor de acces şi la alte unităţi de învăţământ.

„Prin acest sistem complex, elevii şi cadrele didactice sunt în siguranţă maximă în şcoli pe timpul cât sunt la ore, iar părinţii tinerilor pot fi liniştiţi în această privinţă. Prin proiectele realizate de primarul Neculai Onţanu în acest domeniu, şcolile din sectorul 2 devin astfel un model de referinţă pentru siguranţa elevilor din toate unităţile de învăţământ din ţară.” -se arată în comunicatul remis redacției B365.ro

Cookies