Accesul angajaților la locul de muncă nu ar mai fi condiționat de certificatul verde. Cum se modifică proiectul lui Rafila

23 dec. 2021
415 Afișari
Accesul angajaților la locul de muncă nu ar mai fi condiționat de certificatul verde. Cum se modifică proiectul lui Rafila
https://b365.ro/top-cautari-emag-in-anul-2021-care-sunt-cele-mai-ciudate-cautari-de-la-prezervativ-cu-tepi-la-si-diuri-cu-manele-445410/

De câteva zile se tot discută despre modul în care se va imprelenta sau nu obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Se pare că în urma discuțiilor de ieri seară, angajații nu ar mai fi obliați să aibă Certificatul Digital Covid pentru a putea merge la muncă.

Liderii PDS PNL și UDMR au ajuns la consensul că certificatul verde vă fi adoptat la până la finalul acestui an. Ieri seară, tot aceștia au modificat proiectul Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. În urma modificărilor a fost eliminată prevederea prin care accesul angajaților la locul de muncă era condiționat de prezentare certificatului COVID-19.

Accesul angajaților la locul de muncă nu ar mai fi condiționat de certificatul verde

Acest proiect de lege pregătit de Alexandru Rafila, prevedea că atât angajatorii privați sau cei de stat, aveau obligația să suspende contractele de muncă ale angajaților ce nu aveau certificatul verde de vaccinare, trecere prin boala sau testare. Astfel că potrivit acestui proiect, angajații trebuiau să fie vaccinați cu o doză, sau cu schema completă, să fi trecut prin boală ori să prezinte un test antigen sau PCR. Angajaților ce nu erau vaccinați li se ofereau 15 vouchere pentru a se putea testa gratuit.

În cursul zilei de ieri, au fost multe discuții pe această temă, o anumită informație ce apăruse la un moment dat era că parlamentarii nu ar fi avut obligația de a prezenta certificatul verde. Alexandru Rafila a infirmat această informație, declarând că certificatul covid, reprezintă un mijloc de control al pandemiei necesar României, luând în calcul că se preconizează un val 5. Acest nou val al pandemiei este așteptat destul de curând. Se preconizează că se va observa o creștere a numărului ce cazuri într-o săptămână, adică după Crăciun.

Te-ar mai putea interesa și: Contractul angajaților fără certificatul electronic COVID va fi suspendat, cu două excepții. Cine nu este vizat de acest document

Cum se modifică proiectul Rafila

Au avut loc lungi discuții între membri coaliției pe tema proiectului de lege. Aceștia nu au putut ajunge la o înțelegere cu privire la modul în care trebuie să se adopte acest certificat verde. Cu toate acestea acum după o discuție între liderii coaliției și președintele Klaus Iohannis, se pare că accesul la locul de muncă nu va mai fi condiționat de certificatul electronic Covid.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila, nu este de acord cu această decizie ce a fost luata de membrii coaliției. Acesta consideră că pentru a se putea controla posibilul val 5 al pandemiei, certificatul verde și obligativitate acestuia la locul de munca, reprezintă cel mai bun instrument. Cu toate că nu devine obligatoriu la locul de muncă, certificatul rămâne necesar pentru intrate în mall-uri, instituții, cafenele sau restaurante.

Cookies