ARHIVA B365

Acțiuni ale Poliției împotriva evaziunii fiscale în Dragonul Roșu și în Centrul Vechi

În urma controalelor, la opt societăți comerciale din zona Dragonul Roșu – Complex Europa s-a descoperit faptul că marea majoritate a mărfurilor ar fi fost introduse în ţară în numele unor „societăţi fantomă”, existând indicii că valorile în vamă ale produselor ar fi fost mult diminuate. 

Totodată, din verificările efectuate de către poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor, a rezultat faptul că societăţile verificate ar fi valorificat produsele în cauză, fără a înregistra în evidenţele contabile aceste operaţiuni, în scopul susutragerii de la plata taxelor şi obligaţiilor datorate bugetului general consolidat al statului. 

Cu ocazia controalelor realizate în cursul zilei de sâmbătă au fost indisponibilizate bunuri în valoare de aproximativ 3.200.000 lei pentru care reprezentanţii societăţilor comerciale în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă. 

Totodată, au rezultat indicii cu privire la faptul că administratorii firmelor verificate, prin intermediul unei case de schimb valutar, schimbau în valută profitul ilicit, sumele fiind ulterior transferate în conturi bancare din străinătate. În urma verificărilor efectuate la această casă de schimb valutar, poliţiştii bucureşteni au constatat atât plusuri cât şi minusuri semnificative în gestiunile de lei şi valută, toate acestea însumând 27.000 euro. De asemeena, cu ocazia acestui control au fost indisponibilizate şi 2.800 lei, sume identificate în plus. 

Cercetările sunt continuate în acest caz într-un număr de şase dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare şi fals intelectual, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de peste 1.200.000 lei. 

De asemenea, în cursul serii de sâmbătă, poliţiştii bucureşteni au verificat mai multe societăţi al căror obiect de activitatea era cel de alimentaţie publică, cu puncte de lucru în zona Centrului Istoric. 

Cu această ocazie, poliţiştii bucureşteni au constat că administratorii a două societăţi ar fi achiziţionat fără documente de provenienţă cantităţi semnificative de băuturi alcoolice şi răcoritoare (37, respectiv 47 litri), în valoare totală de 9.900 lei, motiv pentru care întreaga cantitatea de marfă a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor. 

De asemenea, poliţiştii Capitalei au constatat faptul că în incinta punctelor de lucru ale societăţilor menţionate se difuza muzică ambientală fără a fi deţinută autorizaţie în acest sens. 

În aceste cazuri cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi încălcarea dreptului de autor şi a celor conexe, cu cei doi administratori în stare de libertate, în vederea documentării întregii activităţi şi stabilirii prejudiciului astfel creat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button