Acțiune de depistare a șoferilor fără centura de siguranță: 32.000 de amenzi într-o săptămână

de:
18 mart. 2014
0 Afișari
Acțiune de depistare a șoferilor fără centura de siguranță: 32.000 de amenzi într-o săptămână

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române, în perioada 10-16 martie, Direcția Rutieră din cadrul IGPR a coordonat o acțiune de verificare a respectării normelor referitoare la utilizarea centurii de siguranță, ce s-a desfășurat concomitent, în toate cele 27 de state membre ale Organizației Polițiilor Rutiere din Europa — TISPOL.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii români au aplicat 32.796 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto și pasagerilor care nu au folosit centura de siguranță sau dispozitivele de retenție omologate. Totodată, polițiștii au atras atenția acestora cu privire la riscurile la care se expun prin nefolosirea dispozitivelor de siguranță”, se arată în comunicat.

Poliția recomandă utilizarea centurii de siguranță chiar și la deplasarea pe distanțe mai scurte de drum și folosirea dispozitivelor suplimentare de siguranță pentru transportarea copiilor sub 12 ani, care trebuie așezați doar pe bancheta din spate a autovehiculului.

Cookies