Acțiune de amploare a poliției rutiere: Aproape 300 de șoferi au rămas fără permis într-o singură zi

de:
13 dec. 2014
0 Afișari
Acțiune de amploare a poliției rutiere: Aproape 300 de șoferi au rămas fără permis într-o singură zi

Peste 1.600 de poliţişti ai structurilor teritoriale de ordine publică şi poliţie rutieră au acţionat, vineri, pentru depistarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale în vigoare, în special cele referitoare la limitele legale de viteză.

Pe parcursul activităţilor, poliţiştii angrenaţi în misiunile operative au folosit 400 de aparate de monitorizare a traficului rutier şi înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în „cascadă”.

În urma activităţilor, poliţiştii au constatat 76 de infracţiuni, dintre care 49 la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi au aplicat 4.874 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 894.528 de lei.

Cele mai multe sancţiuni, 2012, au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză, 61 au fost pentru depăşiri neregulamentare, 53 pentru consum de băuturi alcoolice şi 126 pentru alte abateri.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 287 de permise de conducere, dintre care 38 pentru viteză excesivă, 60 pentru depăşiri neregulamentare şi 63 pentru consum de alcool.

De asemenea, pentru neregulile constatate, au fost retrase 184 de certificate de înmatriculare.

În perioada 12-14 decembrie a.c., peste 1.600 de poliţişti acţionează, suplimentar faţă de efectivul curent, pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea faptelor antisociale.

Cookies