ARHIVA B365

Controale în cluburile și barurile din Centrul Vechi: Amenzi de peste 20.000 lei

În intervalul orar 22.30 – 03.30, poliţiştii au efectuat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi a muncii la negru dar şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă în zona Centrului Vechi al Capitalei.

Urmare a controalelor efectuate, au fost întocmite cinci dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni de natură economică şi au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 20.000 de lei.

Totodată, au fost indisponibilizate în vederea confiscării aproximativ 13.000 de ţigarete şi 1.200 litri de alcool, estimate la o valoare totală de 88.000 de lei, au fost controlate 24 de autoturisme, şoferii fiind supuşi testării cu etilotestul şi au fost reţinute două permise de conducere şi un certificat de înmatriculare.

Exemple:

Cu ocazia verificărilor efectuate la o societate comercială, a fost depistat administratorul acesteia, care nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru marfa comercializată, respectiv pentru 8.000 de ţigarete, în valoare de aproximativ 5.600 de lei şi 740 de litri băuturi alcoolice, în valoare de peste 20.000 de lei, aceasta fiind indisponibilizată în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, în vederea stabilirii întregii activități infractionale și a prejudiciului adus bugetului consolidat al statului.

Cu ocazia verificărilor efectuate la o altă societate comercială, a fost depistat un bărbat care, în calitate de administrator al societăţii, nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru aproximativ 180 de litri de băuturi alcoolice, în valoare de peste 24.000 de lei, marfa fiind indisponibilizată în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, în vederea stabilirii întregii activități infractionale și a prejudiciului adus bugetului consolidat al statului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button