Absurd absolut în București: Lia Bugnar cade cu bicicleta, un polițist o sună s-o anunțe de dosar penal. Regizoarea povestește conversația ireală

01 nov. 2022
11874 Afișari
Absurd absolut în București: Lia Bugnar cade cu bicicleta, un polițist o sună s-o anunțe de dosar penal. Regizoarea povestește conversația ireală
Absurd absolut în București: Lia Bugnar cade cu bicicleta, un polițist o sună s-o anunțe de dosar penal. Regizoarea povestește conversația ireală. Sursa foto: Facebook/ Lia Bugnar

Într-o postare pe Facebook, Lia Bugnar povestește o situație absolut absurdă prin care a trecut, în București. Poliția a anunțat-o pe regizoare că îi întocmește dosar penal pentru vătămare corporală din culpă după ce a căzut de pe bicicletă (singură pe stradă), s-a rănit la față și a decis să meargă la spital.

Dosar penal pentru Lia Bugnar după ce a căzut de pe bicicletă

Lia Bugnar a trecut printr-o situație desprinsă dintr-un scenariu de film. Regizoarea a fost nevoită să se ducă la spital după ce a căzut de pe bicicletă și s-a rănit la barbă.

Ajunsă la Urgențe, a trebuit să completeze o fișă în triajul unității medicale, iar doamna care a ajutat-o la acest proces a declarat, fără să accepte explicații, „accident rutier”. În tot acest timp, Lia Bugnar i-a tot explicat femeii că nu a fost implicată în niciun accident rutier, ci doar a căzut de pe bicicletă, singură, pe o stradă pustie din București.

În momentul în care a ajuns acasă, un polițist a sunat-o pe regizoare și a anunțat-o că va fi deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, în urma „accidentului rutier”.

Postarea Liei Bugnar a făcut înconjurul internetului. În 16 ore, mesajul a strâns peste 7.500 de reacții, peste 70 de comentarii și a fost distribuit de peste 1.900 de ori.

Mesajul integral

Nu ca asta trebuie sa v-o povestesc, sa nu rad singura. Azi cand ma intorceam de la sport am cazut de pe bicicleta. Nu mai conteaza cum s-a intamplat, esenta e ca singura, nederanjata de nimeni, pe o strada pustie, am cazut ca pleasca si mi-am spart barba.

In stilu-mi complet neipohondru am venit acasa si am stat o vreme sperand ca se vindeca vazand cu ochii. Nu s-a-ntamplat, tot curgea sange, practic, aratam bine pentru chestia cu halouinu’, doar ca eram un pic in contratimp.

Bref, ma duc la urgenta sa-mi coasa barba. Acolo tre’ sa te duci la un chiosculet in strada sa scrie o doamna ce-ai patit si abia dup-aia intri in spital la urgente minore (cazu’ meu). Prima poticnire a venit cu doamna.

Zice ce-aveti acolo ? Ca eu stateam cu un servet la barba sa nu-mi mai patez si hainele daca tot imi distrusesem fatza. Dau servetu’ la o parte si zic mi-am belit barba. Zice cum? Am cazut de pe bicicleta, zic. A! Zice, accident rutier! Nu, doamna, eram singura pe strada, pe trotuar, nimeni in jur si am cazut de pe bicicleta. Zice e accident rutier, trebuie sa chemam politia. Zic bine, atunci am cazut pe scari. Zice n-ati cazut. Ati cazut de pe bicicleta. Cum s-a-ntamplat! Zic doamna!, dumneavoastra sunteti aici sa ma ajutati sa-mi cos barba, nu sa faceti reconstituirea cazaturii mele, chiar nu puteti sa va vedeti de treaba? Pleaca doamna cu foaia in adancu’ chioscului, inchide si-o usa dupa ea si vine inapoi si-mi da foaia, imi zice un’ sa merg.

Ma duc, o doctorita tanara si misto, ma repara repede si se uita pe foaie. Aoleo! E accident rutier? Zic, nu e, doamna doctor, femeia aia de la chiosc e un om rau. Nu e niciun accident rutier.

Dupa care vin acasa, vietuiesc si eu ca omu’ cu barba cusuta si cu o julitura pe tot obrazu’ si suna telefonu’. Numar ascuns. Raspund, un domn politist, nu-i dau numele, desi l-am notat, care-mi zice ca ma suna in legatura cu accidentu’ rutier de astazi.

Ii zic ca n-a fost, ca eram eu paluga care-am cazut in barba de pe bicicleta. Pe trotuar. Zice n-aveti voie cu bicicleta pe trotuar, decat daca e banda pentru biciclete. Zic era banda. Zice unde? Zic pe Kogalniceanu. Zice ce numar? Zic 49. Zice au mai fost alte autovehicule implicate? Domnule, eram pe trotuar. Nimeni pe strada. Am cazut in barba, ce vreti de la mine? Zice bine, o sa intocmim un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si va sunam peste trei luni. Zic, domne, glumiti? Imi faceti dosar ca m-am vatamat pe mine corporal? Zice asa e procedura. Va sunam peste trei luni, cat dureaza sa rezolvam dosaru’. Zic, domne, o sa ajung sa ma dau in judecata, sa-mi platesc despagubiri, sa ma bag la inchisoare eu pe mine ca m-am vatamat corporal din culpa?! Zice n-avem ce sa facem, asa e procedura, se face dosar. Zic pai, de-aia nu-s copaci in paduri ca faceti dosare daca-si loveste cineva deshtu’ mic de la picior.

Zice mai aveti intrebari? Zic pentru linistea mea va mai intreb o data daca e o gluma. Zice nu, o sa fiti notificata peste trei luni. Deja radeam ca proasta si omu’ a inchis. Eu atata vreau sa va zic, daca peste trei luni nu mai auziti nimic de mine, inseamna ca am luat-o pe panta cu scrisu’ din temnita sa-mi micsorez pedeapsa.

P.S. Nici nu i-am mai zis ca mi-am julit si genunchii, ca ma saltau direct, povestește Lia Bugnar pe Facebook.

Cookies