Abonamente STB gratuite pentru elevii din Capitală. De unde poti fi ridicate cardurile

de:
06 feb. 2019
9 Afișari
Abonamente STB gratuite pentru elevii din Capitală. De unde poti fi ridicate cardurile

„STB SA va începe emiterea/ încărcarea de abonamente gratuite pentru elevi începând data de 11 februarie 2019. în conformitate cu HCGMB nr. 838/12.12.2018”, precizează instituția într-un comunicat.

Elevii vor primi carduri de călătorie, care vor funcționa pe principiul abonamentelor, doar că vor avea aplicată o reducere de 100%. Cu alte cuvinte, STB va primi de la Primăria Capitalei contravaloarea acestor călătorii, ele fiind subveționate de către PMB.

Elevul trebuie să arate vânzătorului STB carnetul de elev vizat pe anul în curs, care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului, precum și cartea de identitate – în cazul elevilor cu vârsta de peste 14 ani – cu evidențierea domiciliului stabil sau provizoriu.

Pentru elevii claselor pregătitoare și cu vârsta de până la 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinței doveditoare sau a carnetului de elev, cu ștampila unității de învățământ acreditate/autorizate pentru anul în curs și copie după certificatul de naștere.

Elevii care frecventează o unitate de învăţământ din Bucureşti, beneficiază de abonament lunar urban general cu reducere 100%, indiferent de domiciliu şi indiferent de forma de învăţământ (curs de zi, frecvenţă redusă).
De prevederile actelor legislative menționate beneficiază numai elevii din învăţământul acreditat/ autorizat, primar, gimnazial, liceal şi profesional, cu vârsta până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale/ profesionale.
Abonamentele cu reducere/ gratuitate nu sunt valabile pe liniile expres și pe liniile speciale.
Validarea acestor carduri este obligatorie la fiecare călătorie.

Cookies