ARHIVA B365

Aberant, în Sectorul 6: USR-Plus și PNL votează ÎMPOTRIVA măștilor gratuite pentru copii

Proiectul care a reprezentat mărul discordiei, regăsit pe ordinea de zi a ședinței ordinare, inițiată de primarul Gabriel Mutu, prevede alocarea în școli a măștilor pentru elevi, cadre didactice și personal auxiliar, tablete pentru copiii nevoiași, laptopuri si camere web, în fiecare sală de curs, necesare derulării cursurilor online, cât și a tuturor măsurilor de dezinfecție.

Aleșii, între care și inspectorul școlar general al Municipiului București, cadru didactic și director al unei unități de învățământ din sector (reprezentant al PNL în Consiliul Local Sector 6) au preferat să se abțină la acest punct. Ceea ce înseamnă că măsurile trasate la nivel central de către Guvernul PNL NU sunt împărtășite la nivel de sector, prin consilierii locali ai formațiunilor politice „de dreapta”, respectiv PNL și USR-PLUS. 

„Abia au fost publicate de Guvern instrucțiunile pentru ceea ce avem de făcut. Avem nevoie de 15.000 de separatoare pentru clasele școlilor din Sectorul 6. Vă bateți joc de copii, cu aceste abțineri.
Culmea ipocriziei este că domnul inspector școlar se abține exact de la ce ne dau dânșii să facem. Cum să te abții când guvernul pe care-l reprezenți vine și ne cere să facem separatoare? În ce țară trăim? Suntem normali la cap?”, a reacționat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, inițiatorul proiectului de hotărâre de Consiliu Local Sector 6 privind alocarea fondurilor necesare deschiderii în siguranță a unităților de învățământ. 

Potrivit autorităților locale, în noul an școlar, toți profesorii, dar și personalul nedidactic, vor primi din partea Primăriei Sectorului 6 măști textile, din bumbac, ce pot fi refolosite. În primă fază, vor fi oferite câte 2 măști pentru fiecare elev, profesor și personal auxiliar, iar în următoarele 2 săptămâni de la data începerii anului școlar, vor mai fi distribuite încă 2 măști de persoană. 

Cum se va face deschiderea noului an școlar 2020-2021, în Sectorul 6, conform declarațiilor primarului Mutu:  

▪️ Toate unitățile de învățământ din Sectorul 6 vor avea termoscanere pentru verificarea temperaturii corporale;
▪️ Toate școlile din Sectorul 6 vor avea dezinfectant, atât la intrare cât și în fiecare clasă;
▪️ Prin ASSMB am convenit ca toate cabinetele medicale să aibă personal specializat, fie medic, fie asistent medical, astfel încât să nu avem situații neplăcute;
▪️ Băncile vor fi dotate cu separatoare;
▪️ Ne-am asigurat ca toate clasele să aibă capacitatea de a transmite cursurile în online, dotându-le cu laptop-uri, camere video și internet la cea mai bună calitate;
▪️ Am luat decizia de a le asigura copiilor ce provin din familii vulnerabile, tablete pentru a-i ajuta să participe la cursurile online;
▪️ Vom dezinfecta zilnic sălile de curs, coridoarele, băile și cancelariile;
▪️ Acolo unde avem cursuri care se țin în schimburi, vom face dezinfectarea spațiilor în care au fost copiii din schimbul 1, astfel încât copiii din schimbul 2 să intre în acele spații fără a întâmpina probleme;
▪️ În ceea ce privește grădinițele, am suplimentat mobilierul astfel încât să poată fi respectată distanțarea.

„Mă întreb și îl întreb pe domnul inspector școlar general ce s-ar fi întâmplat dacă în ședința de astăzi nu s-ar fi aprobat finanțarea măsurilor de siguranță pe care Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar le cer pentru începerea școlii. Asigurați dumneavoastră, Inspectoratul Școlar, din fonduri proprii? Pentru că, dacă e așa, decidem acum, împreună, să asigurați și tabletele și laptopurile și camerele web și măștile.
Tratați problematica copiilor din Sectorul 6 numai într-o cheie politică! Sunteți cei care ne cereți să facem! Am crezut că puteți depăși acest mod de a trata problemele sectorului. Sunteți într-o stare de ipocrizie maximă, tot timpul faceți la fel. E păcat, pentru că știți exact cu ce ne confruntăm în unitățile de învățământ și vă comportați ca un politician care a uitat pe cine reprezintă”, a răbufnit primarul Gabriel Mutu, acuzându-l pe Inspectorul Școlar General al Municipiului București, Ionel Pușcaș, că nu mai reprezintă comunitatea Sectorului 6, care l-a ales consilier locale, ci doar interesele politice actuale.

Răspunsul Inspectorului Școlar, membru PNL Sector 6, Ionel Pușcaș: „Nu s-ar fi întâmplat nimic, domnule primar.”

Ce părere are șeful lui, președintele PNL Sector 6, Ciprian Ciucu despre acest vot, împotrivă?”, a reacționat edilul Sectorului 6. 

Citește și SE REDESCHID toate locurile de joacă pentru copii din Sectorul 6. ANUNŢUL primarului Mutu

REDESCHIDERE LOCURI DE JOACĂ COPII. Edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunţat luni în cadrul intervenţiei la „Ora primarului” că, începând de marţi – 8 Septembrie 2020, toate locurile de joacă pentru copii vor fi REDESCHISE, în prezent acestea aflându-se într-o amplă campanie de dezinfecţie şi igienizare. Procedurile de dezinfecţie vor fi efectuate de două ori pe zi, dă asigurări edilul, astfel încât atât copii, cât şi insoţitorii lor să se simtă în siguranţă atunci când le accesează. Detalii, aici. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button