A1, A2 și A3 se vor lărgi la 3 benzi pe sens. Documentele pentru studiile de fezabilitate au fost depuse la ANAP

22 feb. 2023
441 Afișari
A1, A2 și A3 se vor lărgi la 3 benzi pe sens. Documentele pentru studiile de fezabilitate au fost depuse la ANAP
A1, A2 și A3 se vor lărgi la 3 benzi pe sens. Documentele pentru studiile de fezabilitate au fost depuse la ANAP | Sursă foto: Unspalsh

Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat că 3 autostrăzi din România (A1, A2 și A3) vor fi lărgite. Acestea vor avea câte 3 benzi pe fiecare sens de mers.

A1, A2 și A3 vor fi lărgite – vor avea câte 3 benzi pe sens

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor a transmis, printr-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, că toată documentația necesară pentru elaborarea studiilor de fezabilitate a fost trimisă spre validare către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP).

Lărgirea la trei benzi pe fiecare sens de mers va fi realizată după cum urmează:

  • Autostrada A1 București – Pitești: Integral (109,6 km),
  • Autostrada A2 – pe segmentul de drum cuprins între București – Fundulea,
  • Autostrada A3 –  pe segmentul de drum cuprins între Moara Vlăsiei – Dumbrava.
Hartă lărgire autostrăzi
Hartă lărgire autostrăzi | Sursă foto: Facebook-Irinel Ionel Scriosteanu

Irinel Ionel Scrioșteanu, a anunțat că durata contractului pentru realizarea acestor studii este de 18 luni. În aceste termen, proiectantul va trebui să realizeze atât studiile de fezabilitate, cât și expertizele tehnice.

Obiectivele pentru care se dorește lărgirea celor trei autostrăzi sunt următoarele:

  • Sporirea eficienței tehnico-economică a rețelei de transport din România,
  • Îmbunătățirea vitezei de călătorie și condițiilor traficului de mărfuri.

Finanțarea necesară pentru realizare studiilor de fezabilitate este obținută din fonduri externe nerambursabile, transmite Scrioșteanu.

Alte două proiecte de infrastructură

Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat marți, 21 februarie 2023, că două alte proiecte de infrastructură rutieră pentru București și Ilfov se află în lucru. Ambele proiecte sunt încă la nivelul de studii de fezabilitate, anunță Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor.

Iată care sunt cele două proiecte:

  • Lărgirea la 4 benzi a DN3 între Pantelimon și intersecția cu DJ301B,
  • Construirea unui sens giratoriu în zona sat Șindrilița.

În ceea ce privește lărgirea la 4 benzi a DN3, documentația de atribuire pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate a fost trimisă spre validare către ANAP.

Obiectivul general al proiectului este de a conecta Centura Bucureștiului cu Autostrada A0 și cu rețelele locale de drumuri.

Pentru sensul giratoriu din zona Șindrilița a fost deja desemnat câștigătorul pentru elaborarea documentațiilor tehnice. SC Global Routes Expert SRL va avea la dispoziție 150 de zile de la data de începere a contractului pentru: elaborarea studiului de fezabilitate (90 zile) și pentru elaborarea Proiectului pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire (60 de zile).

Cookies