A zecea zi de proteste faţă de proiectul Roşia Montană: 200 de oameni au blocat Bd. Regina Elisabeta

de:
11 sept. 2013
0 Afișari
A zecea zi de proteste faţă de proiectul Roşia Montană: 200 de oameni au blocat Bd. Regina Elisabeta

Ca şi luni, în jurul orei 22.45, peste 200 de protestatari au plecat din zona fântânii de la Universitate şi au ocupat ambele sensuri de circulaţie ale bulevardului Regina Elisabeta.

Cordoanele de jandarmi s-au repoziţionat pe bulevard la capetele porţiunii ocupate de manifestanţi, respectiv între rondul de la Universitate şi intersecţia cu strada Academiei.

Manifestanţii au venit cu steaguri, deja tradiţionalele peturi umplute cu pietricele şi bannere pe care sunt scrise mesaje ca „România nu e de vânzare”, dar şi întreaga lor listă de solicitări, respectiv retragerea proiectului de lege ce reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România şi introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO, scrie Mediafax.

Lângă manifestanţii contra proiectului de la Roşia Montană se află şi câteva persoane care protestează faţă de eutanasierea câinilor fără stăpân.

Senatorii Comisiei juridice au dat marţi aviz negativ, în unanimitate, la proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere de la Roşia Montană, care va fi dezbătut în procedură de urgenţă.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, copreşedinte al USL, a afirmat marţi că premierul Victor Ponta ar trebui să explice cât costă ţara noastră dacă nu se face proiectul Roşia Montană şi cine a angajat statul român astfel încât să se ajungă într-o asemenea situaţie. Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că în situaţia respingerii proiectului privind Roşia Montană consecinţa negativă este „ştergerea judeţului Alba de pe harta economică”, menţionând că doreşte ca toţi parlamentarii PSD să voteze în cunoştinţă de cauză şi nu pe „criterii politice”. Detalii, aici. 

Cookies