A unsprezecea poruncă pentru șoferii din București și nu numai

03 nov. 2023
3477 Afișari
A unsprezecea poruncă pentru șoferii din București și nu numai
A unsprezecea poruncă pentru șoferii din București și nu numai | Foto: Adrian Teleșpan

Stimați oaspeți ai Capitalei țării noastre, dragi locuitori ai orașului care prin numele lui vă invită să vă deghizați crizele de nervi și căderile psihice în bucurie, îmi revine deosebita plăcere de a deschide acest articol făcând o paranteză, plăcere izvorâtă din simplul motiv că într-o paranteză poate încăpea acest absolut orice, inclusiv acest Univers din care facem și noi parte, ca o manieră a lui Dumnezeu de exemplifica cum nu se face ca să se înțeleagă cum se face când ai putere infinită, de unde rezultă clar și fără îndoială că, pe lângă Dumnezeu, mai există și altceva care, strict din pricina vârstei, nu înțelege ce și cum, deocamdată și doar acum.

Ceea ce vreau să spun e că tot ce are sens are sens, iar ceea nu are sens nu există. Paranteza despre care vă vorbesc este o ședință intimă care va avea loc pe data de 11 noiembrie anul curent, ajung imediat și la capacitatea noastră de a fura curent, nu fără motiv. În cazul în care sunteți o fire mai prețioasă, încercați să integrați propunerea mea în sistemul dumneavoastră și așa dificil nu ca pe o ședință intimă, ci ca pe o conferință. “Adrian, e momentul să devii clar!”, îmi spun. “Sigur, acum”, îmi răspund. Uneori mă și ascult. 

Doamnelor și Domnilor, în data de 11 noiembrie 2023 va avea loc, la Teatrul Metropolis din București, Conferința #Mastermind cu tema “A Unsprezecea Poruncă”. Pe scurt, 11 spicări (din engl. speaker) vor avea cel puțin plăcerea de a expune în fața publicului care este cea de-a  unsprezecea poruncă pentru fiecare în parte dintre domniile lor, adică principiul care este folosit pe post de combustibil la nivel de motor personal, mental, psihic, spiritual. 

Cei unsprezece vorbitori sunt: Antoanela Curici, Gabriela Dima, Oana Pellea, Camelia Șucu, Valentina Vesler, Gelu Duminică, Radu Hossu, Ciprian Mihali, Ionuț Stanimir, Alex Zamfir și cu mine, Adrian Malvinus Teleșpan. Fiecare vorbitor are la dispoziție în jur de 11 minute pentru discursul său. Evenimentul începe la ora 09:30 și se termină la ora 13:30, cu o pauză între 11:30 și 11:45, că sunt multe șanse ca pasionații de porunci să fie pasionați și de cafea sau țigări. 

Aveți AICI link-ul către eveniment. Momentan există și o ofertă cu două bilete la preț de unul, iar prețul este 111 lei.. Mersi. 

Revenind… A unsprezecea poruncă pentru șoferii din București

În continuarea programului, ca să nu credeți că titlul este vreun soi de dezamăgire de tipul celei pe care o reprezentați dumneavoastră în fața părinților domniilor voastre, I’m just saying, în calitate de persoană care nu posedă carnet de conducere mă văd nu mai puțin de îndreptățit să speculez cam ce ar trebui să facă un șofer ca să fie mai Netflix and chill atunci când conduce.

1️⃣ În primul rând, atunci când ai de mers undeva pentru că ai sau nu o treabă, gen un mall, un loc de muncă sau o altă parte, și vrei să mergi cu mașina personală, în primul rând, repet, e indicat să ai deja o mașină. Nu e nicidecum imposibil dacă nu ai mașină, dar e mai ușor dacă ai.

2️⃣ Odată ajuns lângă mașină, se recomandă descuierea acesteia, pentru a facilita accesul în interiorul autovehicului. Nu e nicidecum imposibil să intri în mașină fără să o descui, dar e mai ușor dacă e descuiată. 

3️⃣  Următorul pas este suirea în mașină. Pe vremea când încă putea să se dea jos din mașini, Lady Di era considerată un adevărat exemplu de postură elegantă în timpul acestui proces de coborâre. Suirea nici ea n-ar trebui băgată în derizoriu. Dacă te vei trânti ca un bolovan pe scaunul mașinii nu vei face decât să-ți scoți singur(ă) în evidență greutatea pietrelor pe care le ai pe inimă. Sau la rinichi. E doar o părere, dar nu cred că ar face cuiva rău dacă te-ai așeza în mașină cu aceeași senzualitate pe care ai accesa-o dacă ar fi să te așezi pe un scaun de bar, într-un bar, în ziua 336 fără sex, privit(ă) de 23 de membri ai sexului opus.

4️⃣ Acum, privește-te în retrovizoare și repetă de trei ori: |Sunt peste ceea ce crede societatea despre mine! Sunt peste ceea ce crede societatea despre mine! Sunt peste ceea ce crede societatea despre mine!”  Perfect.

5️⃣ Acum, nu uita să închizi ușa. 

6️⃣  Vine iarna și, chiar dacă te grăbești, lasă puțin motorul să se încălzească, mai ales dacă ești pe motorină. Mașina, nu tu. Tu ai luat-o doar pe ulei, dar, sincer acum, ai tot dreptul să o fi luat-o pe ulei, lumea e cum e.

7️⃣  Însă acum e timpul să nu mai lași nervi sau lacrimile să-ți împânzească privirea.

8️⃣ Conectează-ți telefonul din două motive. Vai, am uitat să vă spun că azi, adică ieri pentru dumneavoastră, am făcut prima dată ciorbă de fasole cu afumătură. E superb să ai bășini cu motiv real. Glumesc, nu e ciorbă de fasole din aia care te gazolifică, cum puteți să credeți asta despre mine? Homofobilor! Adică sper că nu e din aia, că n-am mâncat încă.

Din două motive trebuie să conectezi telefonul. Primul, ai nevoie de muzică. Uite, de exemplu, îți recomand Nevena Tsoneva – I Will Always Love You. Pe mine mă binedispune de fiecare dată. Al doilea, ai nevoie de Waze, pentru că, între noi fie vorba, e posibil ca o amendă să te bage în burnout și, în plus, la cât de lipsiți de direcție suntem noi oamenii, e bine când îți spune altcineva pe unde s-o iei. Eu v-aș zice pe unde s-o luați, dar e și gluma perimată și nici nu vreau să îndepărtez homofobii de la restul textului. Iar dacă nu aveți posibilitatea sau nu vreți s-o luați pe unde v-aș consilia eu, să știți că și rugăciunea are același efect de calmare. Ce destin am avut și eu ca să pot spune asta. Dintre miliardele de așteptări pe care le-am avut, fix la asta nu m-am așteptat. 

9️⃣ Mai departe… În cazul în care, după ce v-ați urcat în mașină, vreți să și mergeți undeva, înțeleg de la Iarina, prietena la care mi-a explicat cum funcționează un autovehicul personal, mersi dragă, înțeleg deci de la Iarina că cel mai bine e să bagi mașina în viteză și să apeși accelerația. Drum bun!

1️⃣ 0️⃣ Chiar dacă viața e grea, chiar dacă v-a mâncat câinele dingo copilul, chiar dacă v-a părăsit partenerul de viață pentru Episcopul Teodosie de la Constanța, chiar dacă părinții nu au renunțat la dumneavoastră ca să nu jignească conceptul de adopție, să știți că n-am auzit pe nimeni să-și fi făcut singur rău apelând la conceptul de respect. Bănuiesc că funcționează și în trafic. Un alt sfat de la Iarina, jucați-vă cu mâna în păr. Calmează și, astfel, evitați să vă pieptene dracu’.

1️⃣ 1️⃣ Următorul și ultimul sfat pe care nu l-a cerut nimeni, că de aia și e, vine din zona spiritualității, logic. 

Înțeleg că cel mai bine atunci când conduci e să fii atent la alții care conduc, și ei împovărați de aceleași alte griji sau grăbiri. Astfel, puteți evita accidente. Traficul e ca mintea omului, iar mașinile sunt ca gândurile și e frumos să avem grijă la cele rele. 

Eu, de exemplu, am provocat multe accidente când nu m-am ferit din calea gândurilor rele care nu mi-au tăiat doar fața, ci și discernământul, de asta e bine, din când în când, să ne alimentăm cu gânduri bune. De asta e bine, din când în când, să punem frână și să ne oprim din vria asta. Așa că porunca pentru șoferii din București și oamenii din viață ar fi: Stai puțin. Ce imagine frumoasă e în clipul piesei Everybody Hurts a celor de la REM. Atât pentru astăzi. Doamne ajută și Doamne ferește, cine merge cu viteză, totuși, se oprește. Adișorul Neconducătorul.

Nota B365.ro – Tot Teleșpan, mai jos:

Cookies