A treia zi de proteste pentru sindicaliştii RADET: Nu ne vom opri

de:
19 mai 2016
0 afișări
A treia zi de proteste pentru sindicaliştii RADET: Nu ne vom opri

Protestul angajatilor RADET continua, joi, în fata sediului Electrocentrale Bucuresti. Lipsa unei decizii în acceptarea solutiilor propuse de regie pentru deblocarea situatiei financiare pune RADET în imposibilitatea desfasurarii planului de reparatii programate, împingând regia spre colaps, se arată într-un comunicat de presă.

Suntem în cea de-a doua luna în care nu se efectueaza lucrarile de reparatii si revizii conform graficului stabilit initial. Daca urmare a pichetarii de luni de la Guvern, am obtinut promisiuni cu privire la solutionarea situatiei actuale, la întâlnirea de la ELCEN nu s-a întâmplat acelasi lucru. Membrii Consiliului de Administratie nici macar nu au fost prezenti, deoarece Ministrul Energiei – Vlad Grigorescu nu i-a înstiintat asa cum a promis Secretarului General al Guvernului”, a declarat Ioana Stoica, Presedintele Sindicatului Liber Independent din RADET Bucuresti.

Miercuri, angajatii RADET au pichetat sediul Electrocentrale Bucuresti, actiunea ce a avut ca scop ridicarea popririi de 100% impusa de catre ELCEN pe conturile regiei înca de la 1 aprilie 12016.

Din solutiile propuse de RADET, discutia cu reprezentantii executivului ELCEN este acum rezumata la una pe termen scurt, doar pentru perioada 20.05 – 30.06. 2016 si are în vedere oferirea accesului la sumele minime necesare pentru acordarea salariilor fara plata contributiilor„, a continuat Ioana Stoica.

Urmare a pichetului de marti, Presedintele Sindicatului Liber Independent din RADET Bucuresti -Ioana Stoica si Presedintele Consiliului de Administratie RADET -Gabriel Dumitrascu s-au întâlnit cu Secretarul General al Guvernului -Sorin Chelmu. La sfârsitul întâlnirii s-au obtinut promisiuni cu privire la modificarea legislatiei privind domeniul energiei termice.

La finalul discutiilor am primit promisiuni cu privire la modificarea prin Ordonanta de Urgenta a câtorva documente legislative, respectiv Legea serviciilor comunitare de utilitati publice – 51/2006, ordinul 50/2009 al presedintelui ANRE privind Contractul cadru de Vânzare – Cumparare a energiei termice, precum si Legea serviciului public de alimentare cu energie termica nr. 325/2006. Începând de azi nis-a promis ca la nivelul comisiilor interministeriale, problema RADET se va afla pe ordinea de discutii„, a mai spus Presedintele Sindicatului Liber Independent din RADET.

În functie de rezultatele obtinute se va decide modul în care vor fi continuate actiunile în perioada urmatoare.

Pâna nu va fi înteleasa necesitatea, urgenta si imperativitatea rezolvarii situatiei RADET si implicit a situatiei în care pot ajunge bucurestenii nu ne vom opri. Totul tine de dorinta si de vointa de a rezolva acest subiect adus în discutie de peste 20 de ani„, a concluzionat Ioana Stoica.

RADET Bucuresti este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România, detinând 43% din piata. Furnizeaza energie termica pentru aproximativ 565.000 de apartamente, reprezentate de peste 8.500 de blocuri si imobile, în care traiesc peste 1,25 milioane locuitori, precum si pentru aproximativ 5.400 de institutii, obiective sociale si agenti economici.

Cookies