A treia tentativă de a face un nou parc în zona Grozăvești. Hotărârea CGMB a căzut anterior la vot, în lipsa susținerii PSD

22 nov. 2022
324 Afișari
A treia tentativă de a face un nou parc în zona Grozăvești. Hotărârea CGMB a căzut anterior la vot, în lipsa susținerii PSD
FOTO: Inițiativa Salvați Parcul Grozăvești/ Facebook

Primăria București încearcă să ceară Guvernului un teren de 1,1 hectare pentru a-l transforma în parc. Inițial, pe teren urma să fie construit spitalul SRI, însă instituția s-a răzgândit, optând pentru o zonă mai retrasă, în Balotești (Ilfov).

De două ori a căzut la vot, în Consiliul General, hotârârea care este de fapt o cerere adresată Guvernului de a ceda spațiul Primăriei conduse de Ciprian Ciucu, terenul fiind în Sectorul 6 al Capitalei. PSD s-a opus în două ședințe consecutive adoptării, prin vot de abținere, ceea ce blochează inițiativa, întrucât proiectul are nevoie de două treimi din numărul consilierilor.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de vineri, 25 octombrie, a fost repus proiectul de hotărâre prin care se cere guvernului să îi transmită în proprietate un teren de 1,1 hectare situat pe Bd. Doina Cornea 5G (Vasile Milea), pentru transformarea în parc.

Terenul e amplasat chiar lângă Bulevardul Doina Cornea, între Bd. Iuliu Maniu și Pasajul Basarab, aproape de Parcul Grozăvești.

În 2015, terenul fusese dat în folosință Serviciului Român de Informații (SRI) pentru construirea unui spital al instituției, dar SRI a anunțat în 2022 că a identificat un alt spațiu în Balotești pentru a construi spitalul.

PSD nu a oferit o poziție oficială legată de adoptarea hotărârii. Potrivit unor surse din CGMB, o parte din consilierii generali PSD ar vota inițiativa legată de noul parc de la Grozăvești, în ședința de vineri, 25 noiembrie.

De altfel, organizația civică ”Salvați Parcul Grozăvești” le-a trimis o scrisoare consilierilor PSD.

Două ședințe la care PSD s-a abținut și a blocat demersul

La ultima ședință de Consiliu, PSD ar fi motivat abținerea de faptul că nu a fost menționată suma ce se va aloca de către sectorul 6 pentru realizarea parcului. ”O dovadă clară de rea credință”, a comentat consilierul general USR Nicorel Nicorescu.

”Este a doua ședință consecutivă în care consilierii PSD București blochează refacerea Parcului Grozăvești la ședința Consiliului General. Asta în contextul în care S.R.I. i-a răspus clar viceprimarului USR Sector 6 Mihaela Ștefan că vor construi spitalul lor în altă parte, în Balotești. ”, a mai spus acesta.

Îți recomandăm și:

Cookies