A treia miercuri de curățenie generală pe Bd. Iuliu Maniu din București. Nu uitați: între orele 10:00 și 14:00, se ridică mașinile parcate la bordură!  

09 nov. 2022
899 Afișari
A treia miercuri de curățenie generală pe Bd. Iuliu Maniu din București. Nu uitați: între orele 10:00 și 14:00, se ridică mașinile parcate la bordură!  
Miercurea Curățeniei pe Bulevardul Iuliu Iuliu Maniu

De trei săptămâni, miercuri este ziua în care se face curățenie pe Bulevardul Iuliu Maniu din București.

Miercurea Curățeniei Iuliu Maniu
În fiecare zi de miercuri, între orele 10.00 și 14:00, bucureștenii trebuie să-și mute mașinile parcate la bordură pe bd. Iuliu Maniu, pentru a face loc utilajelor și echipelor de curățenie

„Miercurea Curățeniei” pe Iuliu Maniu

Într–un interval orar dinainte anunțat – și anume 10:00 – 14:00, bucureștenii trebuie să-și mute mașinile parcate pe bulevard, pentru a face loc utilajelor de la salubritate. În zilele de curățenie de pe bulevardul Maniu, zona se mătură mecanizat și se spală carosabilul. 

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, le reamintește oamenilor că mașinile lăsate pe Bd. Iuliu Maniu vor fi ridicate: 

Atenție! Mașinile găsite la bordură vor fi relocate contra cost fie în proximitate, fie la depozitul din Bd. Preciziei, dacă nu se găsește un loc liber. Tariful este între 200 și 350 de lei.

Tone de mizerie la marginea bulevardului și rigole înfundate

Pe 26 octombrie, în prima “Miercuri a Curățeniei” de pe Maniu, primăria Sectorului 6 a anunțat că, de pe bulevard, a fost adunată o cantitate uriașă de mizerie și praf:  cinci tone. Gunoaiele înfundaseră rigole înfundate, care blocau scurgerea apei la ploaie, după cum spunea atunci primarul Ciucu:.

Mizerie mare la bordură, canale înfundate, praf toxic, plin de microparticule adunate în ani de zile, afectează calitatea aerului și ne pun sănătatea în pericol! Este despre comportament civic, pe de o parte, și despre prezența autorității publice, pe de altă parte. În acest oraș suntem împreună! Operațiunea a fost un succes. Majoritatea și-a mutat mașinile. Pe restul le-am mutat noi, pe banii acelora care nu au respectat regulamentul.”  

În acea primă „Miercuri a Curățeniei”, prima aproape 90% dintre cei care aveau mașinile parcate la bordură și-au mutat autoturismele de la marginea bordurilor și au făcut astfel loc echipelor de intervenție.. Din 501 mașini, doar 61 au fost lăsate la marginea bulevardului Maniu. Primarul mai spune că operațiune va continua săptămânal, iar atunci când „Miercurea Curățeniei” de pe Maniu va deveni un obicei și nu va mai fi nevoie de Politia Locală și relocări, va fi abordat un alt tronson. 

 

Cookies