ȘTIRI

A treia doză de vaccin Pfizer: va fi făcută între 8 și 12 luni de la administrarea celei de-a doua

Compania Pfizer spune când ar trebui să fie administrată a treia doză de ser. CEO-ul Pfizer a explicat importanța dozei suplimentare de vaccin: pentru a proteja oamenii de noile mutaţii de coronavirus apărute, potrivit Mediafax.

A treia doză de vaccin Pfizer: va fi făcută între 8 și 12 luni de la administrarea celei de-a doua

CEO-ul Pfizer a declarat că a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 va fi făcută între 8 și 12 luni de la administrarea celei de a doua doză.

Imunitatea oferită de vaccinul realizat de Pfizer/BioNTech este de cel puțin 6 luni, a spus Albert Bourla. Decizia de a elimina obligaţia purtării măştii în SUA a fost luată pe baza acestor date.

Din luna februarie, Pfizer și BioNTech anunțau că testează o a treia doză din vaccinul împotriva COVID-19, pentru a putea înțelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale coronavirusului, precum cea britanică și cea apărută în Africa de Sud, potrivit Digi24.

În luna aprilie, cele două companii, au ajuns la concluzia că o a treia doză de vaccin este necesară. Albert Bourla a mai spus, tot atunci, că există posibilitatea ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze anual pentru a fi protejați împotriva noilor tulpini ale virusului.

Pentru anul 2021, Pfizer și-a propus să producă 3 miliarde de doze de vaccin pentru coronavirus la nivel mondial, iar în 2022 – 4 miliarde de doze. Uniunea Europeană a semnat un contract cu Pfizer de 1,8 miliarde de doze.

De asemenea, compania a ajuns să testeze și un medicament oral experimental împotriva COVID-19.

Totodată, și Moderna se pregătește să introducă o a treia doză de vaccin. Compania a anunțat în luna aprilie că speră ca până la toamnă să aibă disponibilă doza suplimentară pentru vaccinul anti-Covid pe care îl produce.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button