ARHIVA B365

A şasea seară de proteste, în Bucureşti, cu un marş al tăcerii, în memoria victimelor din Colectiv

Duminică, în jurul orei 19.15, circa 500 de protestatari erau în Piaţa Universităţii. Însă, spre deosebire de serile precedente, acum sunt şi protestatari susţinători ai unor partide, care cer şi demisia preşedintelui Iohannis, informează TVR.

Circulaţia încă nu a fost blocată.

Sătui de prezenţa în piaţă a celor care susţin partidele politice, mulţi s-au organizat pe Facebook, pentru a participa la Marşul celui de-al 12-lea ceas. „Protestul din Piata Universitatii este din ce in ce mai atacat de de grupuri care-si propun sa-l foloseasca in cu totul alte scopuri decat ale celor mai multi dintre noi. Pe de alta parte, vocea noastra inca nu poate sa taca: pe zi ce trece numarul mortilor pe care-i plangem creste, iar urechile celor carora vrem sa le strigam nevoia noastra de schimbare par in continuare inchise. Sa incercam sa reluam strada in posesie printr-un mars tacut, luminat de lumanari. Fara portavoce, pancarte si mesaje politice. O procesiune a durerii si sperantei. Un mars al schimbarii noastre pe care sa le-o impunem astfel si celor care prin felul in care ne conduc ne calca zilnic demnitatea.

Ne-am strigat durerile. Sa asteptam acum in strada ca solutiile sa se regaseasca in actiunile politicienilor. Sa ne oprim abia atunci cand vom simti ca am fost intr-adevar ascultati. Abia atunci cand vom simti ca ne-am plans toti mortii adunati in 25 de ani. Sa fim o multime tacuta si amenintatoare prin simpla ei prezenta. O multime care nu poate fi confiscata si nici ignorata.

Colectiv Nevermore”, precizează organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Până acum, circa 1.000 de persoane şi-au anunţat prezenţa la acest marş.

Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns, după 9 zile de la incendiu, la 45 de morţi, printre care se numără şi Bogdan Enache, toboşarul trupei Goodbye to Gravity.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button