A șaptea tranșă de doze Pfizer BioNTech a ajuns în România. Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară

01 feb. 2021
44 Afișari
A șaptea tranșă de doze Pfizer BioNTech a ajuns în România. Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară

Pe 1 februarie a ajuns în România a șaptea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech. Este vorba despre 163.800 de doze, mai puțin decât tranșa de săptămâna trecută. Serurile au fost transportate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Conform Comitetului Național de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

„Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă”, precizează CNCAV.

Cele 163.800 de doze de vaccin Pfizer BioNTech vor fi distribuite atât în București, cât și în țară, astfel:

– Centrul Național de Distribuție București: 81.900 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Brașov: 14.040 doze (dozele vor fi distribuite din totalul dozelor de vaccin alocate Centrului Național de Distribuție București. Transportul va fi executat cu o autospecială a MApN, însoțită de autospeciale ale jandarmeriei și poliției, cu respectarea lanțului de frig);

– Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Constanța: 22.230 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 19.890 doze.

CNCAV a mai transmis că: „În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 08 februarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.”

Pfizer va crește numărul de doze

„În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.
În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat că va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie”, a precizat CNCAV.

Cookies