A rămas fără bani în București și a plecat pe jos spre casă! Voia să ajungă în Roman

05 feb. 2021
139 Afișari
A rămas fără bani în București și a plecat pe jos spre casă! Voia să ajungă în Roman

Un bărbat care a rămas fără bani în București și a plecat pe jos spre casă dorea să ajungă astfel până în județul Neamț, la Roman, dar a fost întors din drum de gestul unor polițiști.

A rămas fără bani în București și a plecat pe jos spre casă. Și-a propus să ajungă tocmai la Roman, în județul Neamț, la ”doar” 340 de kilometri. ”Cât ai spune pește”, a gândit, probabil, bărbatul care pe 3 februarie  a ales acest mod de a parcurge drumul dintre Capitală și comuna de lângă Roman în care locuiește.

În mod normal, la ora redactării acestei știri, el nu ar fi ajuns la destinație dacă încerca să își ducă planul la bun sfârșit sau dacă nu era oprit și întors din drum de doi polițiști. Durata minimă a unui drum București – Roman, pe jos, fără pauză, este de 68 de ore, lucru, practic, imposibil de realizat.

Oamenii legii au aflat despre bărbat de la un șofer de TIR care a sunat la 112 să anunțe că, pe DN2E85, există un bărbat care se deplasează pe carosabil, cu riscul de a fi lovit de autoturisme.

Oamenii legii au aflat de la bărbatul originar dintr-o comună de lângă Roman, că venise la București să își caute de muncă, dar că nu își găsise și, în lipsa banilor a plecat pe jos spre casă.

A rămas fără bani în București și a plecat pe jos spre casă. A primit bani de tren de la polițiști

Cei doi oameni ai legii, Alexandru și Sebastian, l-au dus pe bărat la un restaurant, acolo unde i-au cumpărat mâncare caldă și, apoi, i-au oferit banii necesari pentru biletul de tren, conducându-l la gară.

“Alexandru și Sebastian, doi polițiști tineri, mărinimoși și cu un început promițător în cariera lor.

Aseară, în jurul orei 20:30, un șofer de TIR a sunat la 112 să anunțe că, pe DN2E85, există un bărbat care se deplasează pe carosabil, cu riscul de a fi lovit de autoturisme.

Cei doi au pornit de îndată către zona indicată și, la scurt timp, au depistat bărbatul, în vârstă de 50 de ani, înfometat și înghețat de frig, care se deplasase pe jos tocmai din București.

L-au invitat pe acesta în mașină, să se încălzească, prilej cu care au aflat mai multe despre el.

Originar dintr-o comună de lângă Roman, s-a dus la București să își caute de muncă.

Acesta a încercat să se întoarcă la familia sa, însă  în lipsa banilor, a ajuns să rătăcească pe drumuri.

Alexandru și Sebastian au oprit la un restaurant, de unde i-au cumpărat o masă caldă, i-au oferit banii necesari pentru biletul de tren, conducându-l la gară, unde avea să prindă un tren spre casă.

Băieți! Suntem mândri de voi!”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Poliției Române.

 

Cookies