A plouat cu amenzi în jurul Bucureștiului. Peste 1.000 de sancțiuni date în doar 72 de ore. Polițiștii au ieșit pe străzi și au controlat tot

27 aug. 2021
6044 Afișari
A plouat cu amenzi în jurul Bucureștiului. Peste 1.000 de sancțiuni date în doar 72 de ore. Polițiștii au ieșit pe străzi și au controlat tot
A plouat cu amenzi în jurul Bucureștiului. Peste 1.000 de sancțiuni date în doar 48 de ore. Polițiștii au ieșit pe străzi și au controlat tot

A plouat cu amenzi în jurul Bucureștiului, în ultimele zile, după ce polițiștii din Ilfov au dat peste 1.000 de sancțiuni în doar 72 de ore. Autoritățile au ieșit pe străzi și au controlat tot, de la mașini la firme și de la oameni la măsuri cu privire la combaterea pandemiei. Suma încasată de la populație trece de 160.000 de lei în doar trei zile.

De trei zile au avut nevoie vreo 150 de poliţişti din Ilfov pentru da 1.016 amenzi contravenționale. Acțiunea a avut loc de marți până joi, adică în perioada 24-26 august. În urma controalelor, care au avut loc atât în trafic cât și în rândul cetățenilor, au fost date sancțiuni în valoare totală de 160.540 lei. Conform autorităților, au avut loc o serie de „acţiuni operative în sistem integrat, în vederea creşterii gradului de siguranţă publică în comunitate pe raza judeţului”. Practic, aproape nimeni nu a scăpat de o mică verificare.

A plouat cu amenzi în ultimele zile. Controale în 62 de filtre

Conform unei informări transmise de IPJ Ilfov, la acțiuni au participat polițiști din toate serviciile disponibile în județ, fiind vorba de acțiuni date în mai toate orașele și localitățile din Ilfov. Au fost pregătite vreo 62 de filtre de poliție.

„Poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Rutier, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi din cadrul celor 8 Poliţii Oraş şi Poliţia Staţiune Snagov au acţionat în 62 filtre în intervalul orar 10,00 – 00,30”, arată un comunicat al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Ilfov remis vineri pe adresa redacției.

Au fost date 1.016 sancțiuni în valoare de 160.540 de lei

În urma acţiunii din aceste zile, autoritățile au aplicat 1.016 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 160.540 lei. Potrivit centralizării datelor, a fost vorba de 12 sancţiuni pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 123 sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 690 sancţiuni pentru nereguli la regimul rutier şi o sancţiune contravenţională privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale.

Mai mult, au fost reţinute 190 de permise de conducere şi retrase 19 certificate de înmatriculare.

Persoane urmărite, prinse și ele

Mai mult, în toată nebunia asta de controale au fost depistate și reținute două persoane urmărite de ceva vreme care aveau pe numele lor emise mandate de arestare preventivă.

„De asemenea, poliţiştii au depistat şi reţinut două persoane urmărite pe numele cărora au fost emise mandate de arestare preventivă şi de executare a pedepsei închisorii şi au constatat două infracţiuni în flagrant la regimul circulaţiei rutiere, întocmind dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, mai transmit autorităție.

Nu ăn ultimul rând, poliţiştii din Ilfov spun că vor acţiona în continuare în vederea prevenirii şi combaterii oricăror fapte antisociale, inclusiv în ceea ce priveşte principalele cauze generatoare de accidente rutiere, așa că aveți mare grijă ce faceți în trafic și pe străzi pentru că riscați amenzi serioase.

Cookies