Știri București

Internetul de la DIGI și-a revenit în București. RCS RDS a rezolvat problemele tehnice majore într-un final | UPDATE

Probleme majore pentru internauții bucureșteni, după ce internetul de la DIGI, cunoscut drept RCS RDS nu merge în mai multe zone din Capitală. Se pare că este vorba de unele probleme tehnice. Acestea vor fi remediate de abia spre seară.

UPDATE: Situația DIGI a fost remediată luni seară în București, în jurul orei 19. Sistemul RCS RDS funcționează în condiții optime.

UPDATE: Digi a anunțat că avariile vor fi rezolvate în jurul orei 18, după ce informația inițială spunea că la ora 11 sistemul va funcționa normal.

A picat internetul fix de la DIGI, cunoscut drept RCS RDS în București. O serie de probleme tehnice au dus la blocarea rețelei în mai multe zone din Capitală. Mai mult, dacă sunați la Serviciu Clienți, robotul o să vă anunțe dacă este o defecțiune în zona dumneavoastră.

Internetul de la Digi a picat luni, 1 noiembrie, în București

Dacă vreți să stați pe internet azi și nu merge, acum știți de ce. De ore întregi mai multe zone din capitală nu au internet din cauza unei avarii tehnice majore. Mai mult, în anumite zone nu funcționează nici măcar cablul sau telefonia fixă. Mii de oameni nu au la această oră aceste servicii disponbile, iar situația s-ar putea prelungi de-a lungul întregii zilei, cel puțin până pe seară.

RCS RDS este picat în Capitală, atât cablu, cât și telefonie fixă

Bucureștiul suferă în aceste momente la capitolul internet, telefonie și cablu de la RCS RDS. Mai mult, conform informațiilor fresh24.ro, care a contactat compania Digi, se pare că în prezent este cunoscut incidentul tehnic din anumite cartiere ale orașului, iar echipele sunt deja în teren pentru remedierea situației.

Din primele informații se pare că problemele din prezent sunt provocate de o serie de lucrări de modernizare a rețelei de internet, cablu și telefonie, pe care RCS RDS le are programate în luna noiembrie. Mai mult, aceștia avertizează că nici telefonia fixă sau cablul TV s-ar putea să nu funcționeze în această perioadă.

Ce puteți face până își revine internetul?

În primul rând, puteți spera că nu sunteți afectați de această avarie și să fie doar o problemă locală, cu routerul dumneavoastră. Astfel, o idee bună este să resetați routerul respectiv și să așteptați. Dacă nu merge nici cablul, nici telefonul, lucrurile sunt însă clare, ați fost afectat de avarie. Dacă aveți nevoie de internet pe laptop există mereu varianta unui hot-spot de pe telefonul mobil.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button