Au picat Instagram, Facebook și Whatsapp în România și în lume. Prima reacție a Facebook | UPDATE

04 oct. 2021
27208 Afișari
Au picat Instagram, Facebook și Whatsapp în România și în lume. Prima reacție a Facebook | UPDATE

Au picat Instagram, Facebook și Whatsapp în România luni, 4 octombrie? Vouă vă merge? Mii de raportări de la utilizatori pe downdetector.ro pentru cele trei aplicații dezvoltate de gigantul Facebook: Instagram, Facebook și Whatsapp. Ciudat este faptul că picarea acestor aplicații vine la doar câteva ore după ce o fostă angajată Facebook a venit cu o serie de dezvăluiri scandaloase despre companie, arătând practicile mârșave din interiorul aplicațiilor care au informațiile a miliarde de oameni din întreaga lume.

UPDATE: Compania Facebook a venit luni seară cu o reacție după ce toate aplicațiile sale au picat din senin la nivel global. Este vorba de Facebook, Instagram și Whatsapp, alături de Messenger și Oculus VR.

„Suntem conștienți de faptul că unii oameni au probleme cu accesarea aplicațiilor și produselor noastre. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient”, au anunțat reprezentanții Facebook.

Uimitor este faptul că rețelele au picat imediat ce directorul de siguranță de la Facebook, Antigone Davis, a intrat într-o intervenție live la postul de televiziune CNBC, apărând politicile companiei Facebook.

Știre inițială

Luni seară, în jurul 18.00 cele trei produse de comunicare de la Facebook, rețeaua de socializare Facebook, Instagram și Whatsapp au încetat să mai funcționeze în România și la nivel mondial.

Au picat Facebook, Instagram și Whatsapp

În timp ce Facebook și Whatsapp nu se deschid deloc, Instagram se deschide, dar apare un mesaj că feedul nu se poate încărca. Rămâne de văzut când se va remedia această situație.

Site-ul https://downdetector.ro/nu-merge/instagram/ arată că au fost făcute mii de raportări cu privire la cele trei aplicații de comunicare ce nu funcționează luni seară în România.

Vom reveni cu amănunte pe măsură ce situația se rezolvă. O situație asemănătoare a avut loc și în luna septembrie.

Situația vine la doar 12 ore după ce o fostă angajată Facebook a venit cu dezvăluiri șocante din companie

Și mai imedit este faptul că închiderea temporară a aplicațiilor deținute de Facebook vine la doar câteva ore după ce o fostă angajată Facebook, responsabilă de o serie de scurgeri de informații interne, și-a dezvăluit identitatea.

Frances Haugen, în vârstă de 37 de ani, a lucrat ca manager de produs în echipa de integritate civică de pe Facebook și vineri a dat un interviu pentru CBS.  Aceasta a demonstrat, cu documente interne, că Facebook a acordat în mod repetat prioritate „creșterii în locul siguranței utilizatorilor săi”.

Haugen a explicat că a părăsit Facebook la începutul acestui an, după ce a fost exasperată de companie. Înainte de a pleca, ea a copiat o serie de note și documente interne pe care le-a oferit Wall Street Journal. Publicația a arătat în ultimele trei săptămâni o serie de dezvăluiri numite Facebook Files.

Conform informațiilor, vedetele, politicienii și utilizatorii de profil Facebook au fost tratați diferit de către companie. Scurgerile au arătat că politicile de moderare au fost aplicate diferit, sau deloc, pentru astfel de conturi – un sistem cunoscut sub numele de XCheck (verificare încrucișată). O altă scurgere a arătat că Facebook se confrunta și cu un proces complex din partea unui grup de acționari proprii.

Mai mult, Facebook ar fi plătit 5 miliarde de dolari către Comisia Federală pentru Comerț din SUA pentru a rezolva scandalul datelor Cambridge Analytica. De asemnea, și acuzațiile legate de Instagram au fost deosebit de îngrijorătoare.

Cât de ciudat este când nu poți comunica cu nimeni pe internet

În această seară, când au picat cele trei mari rețele de comunicare în România, oamenii și-au adus aminte că alături de internet plătesc la abonamente și minute de convorbiri. Cum mesajele pe Facebook sau Instagram nu au mai fost valabile, fiecare a pus mâna să scrie SMS-uri sau să dea telefoane și să vorbească pur și simplu cu alții.

Problema nu este una locală ci acest lucru se întâmplă la nivel mondial

Încă nu se știe la ce oră se va remedia situația, mai ales că problema nu este una doar la nivelul României. The Verge scrie că acest lucru se întâmplă la nivel global.

Cookies