LA MINE-N CARTIER

A patra zi de proteste în Capitală. O maşină a ars la Universitate

Câteva sute de persoane au protestat luni  în centrul Capitalei. Oamenii s-au adunat pentru a patra zi în faţa Teatrului Naţional cu pancarte pe care erau inscripţionate lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.
00.47: Situaţia a revenit la normal. Ultimele persoane au părăsit Piaţa Universităţii. Echipajele de salubritate curaţă zona.
00.31: Majoritatea protestatarilor au plecat spre case. Și o mare parte dintre jandarmi s-a retras spre baze. Au rămas în urmă câteva echipaje de siguranţă.

00.25: Pe raza Centrului Vechi nu au fost înregistrate acte de vandalism, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.

00.09: BILANȚUL JANDARMERIEI: „113 de persoane au fost reţinute pentru deţinere de obiecte contondente şi arme albe”, a declarat pentru B365.ro purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache.

00.03: În Piaţa Universităţii au mai rămas câteva zeci de persoane.

23.52: Jandarmii îi transportă pe protestatarii reţinuţi spre secţiile de poliţie pentru verificări.

23.38: Persoanele din grupul imobilizat de jandarmi în dreptul magazinului Cocor au fost reţinute. Protestatarii sunt urcaţi în dubele Jandarmeriei.

23.35: O persoană a leşinat la intersecţia străzii Șepcari cu bulevardul I.C. Bratianu din cauza gazelor lacrimogene.

23.33: Un tomberon a fost incendiat pe strada Șelari. Pompierii s-au deplasat la faţa locului şi au stins incendiul.

23.30: Pe stada Șepcari jandarmii au folosit gaze lacrimogene.

23.26: 10 maşini de intervenţie ale Jandarmeriei se află la intrarea în Pasajul Unirii. Oamenii legii au imobilizat un grup de aproximativ 100 de persoane în dreptul Magazinului Cocor.

23.06: Grupuri masive de protestatari se îndreaptă spre Piaţa Unirii pe bulevardul I.C. Brătianu. Jandarmeria Capitalei susţine că este vorba despre grupuri de suporteri

22.58: Unii protestanti au început să părăsească Piaţa Universitătii

22:00: Trei autoutilitare cu apă şi spumă şi o maşină de descarcerare au intervenit la faţa locului pentru a stinge incendiul. „Nu au fost înregistrate victime iar în prezent se fac cercetări pentru stabilirea proprietarului autoturismului avariat”, a declarat pentru B365.ro purtătorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Ovidiu Pană.

21:49: Un Olcit a fost incendiat în faţa Teatrului Mic, anunţă Realitatea TV. Un grup de trecători a aprins o prelată dar pompierii au intervenit prompt şi au stins flăcările.

21:33: A fost necesară intervenţia a două ambulanţe în Piaţa Universităţii. „Una in cazul unei tinere de 15 ani care a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, iar cealaltă în cazul unui tânăr cu traumatism cranio-cerebral care a refuzat internarea”, a declarat pentru B365.ro managerul Servicului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.

21:24: Aproximativ 600 de studenţi mărşăluiesc spre Universitate. „În acest moment se află pe Bulevardul Regina Elisabeta”, a declarat pentru B365.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, Răzvan Popa.

21:14: Una dintre cele 32 de persoane reţinute este femeie. Avea asupra sa un cuţit.

21.03: Un bărbat a fost reţinut în zona Spitalului Colţea. „A fost găsit asupra sa un pistol cu bile pentru care nu a putut prezenta documente justificative”, a declarat pentru B365.ro purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

20.58: 32 de protestatari au fost reţinuţi până la această oră pentru posesie de arme albe, materiale pirotehnice şi droguri.

20.19: Arme albe găsite în rândul protestatarilor. Este vorba despre un baston telescopic, un cuţit şi câteva surubelniţe. Un bărbat a fost reţinut, informează Jandarmeria Capitalei.

20.07: Lozinci anti-Putere, în tandem, între protestarii din faţa TNB şi cei din faţa Facultăţii de Arhitectură. În Piaţa Universităţii circulaţia rutieră se desfasoară fără probleme.

19:57: Protestatarii simulează un cortegiu funerar în faţa TNB. „Traian Băsescu, lângă Ceauşescu”, strigă aceştia.

19.27: Forţele de ordine au reţinut 14 protestatari. În Piaţa Universităţii au apărut jandarmi echipaţi de intervenţie

19.10: Numărul celor reţinuţi se ridică la nouă. Opt persoane au fost reţinute pentru posesie de materiale pirotehnice iar una pentru droguri.

19.08: Protestatarii sunt legitimaţi şi pozaţi de forţele de ordine

18.54: Un al doilea protestatar a fost reţinut. Jandarmii au găsit asupra bărbatului marijuana

18.52: Patronii magazinelor vandalizate aseară au angajat firme de pază

18.33: Protestatar reţinut de forţele de ordine. Avea asupra sa obiecte pirotehnice

18.11: Ponta a informat Parlamentul European despre proteste, scrie NewsIn. „Autorităţile de la Bucureşti au nevoie de un semnal ferm al UE”, susţine liderul opoziţiei.

18.03: Peluza Sud Dinamo şi rapidiştii de la Tribuna a doua se duc în Piaţa Universităţii. Susţin că vor manifesta PAȘNIC

17.53: Doi deputaţi PD-L au ridicat problema remanierii Guvernului, anunţă Realitatea TV. Este vorba despre Mircea Toader şi William Brânză

17.50: La protestul de la Universitate şi-au anunţat prezenţa 500 de studenţi.

17.49: Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti(PLMB) a detaşat 100 de agenţi în zona Centrului Vechi. Este vorba despre serviciul de ordine publică, de intervenţii, de paza obiectivelor şi rutier. „Agenţii vot acţiona, dacă este cazul, în baza legii legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire sociala, a ordinii şi liniştii publice”, a declarat pentru B365.ro purtătorul de cuvânt al PLMB, Răzvan Popa.

17.48: Surse din MAI au declarat pentru B365.ro că peste 600 de jandarmi vor fi la datorie în această seară.

17.45: Cateva sute de oameni scandează lozinci împotriva preşedintelului Traian Basescu şi a PD-L


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button