A patra zi de grevă STB în București. Sute de protestatari se află la autobaza Titan și cer demisia directorului societății

23 ian. 2022
751 Afișari
A patra zi de grevă STB în București. Sute de protestatari se află la autobaza Titan și cer demisia directorului societății
A patra zi de grevă STB în București. Sute de protestatari se află la autobaza Titan și cer demisia directorului societății. Sursa foto: Captura ecran Pro TV

Greva de la STB a ajuns la a patra zi, iar dimineața zilei de duminică a adus o serie de momente tensionate, după ce aseară din ce în ce mai mulți angajați au „spart greva” și au ieșit pe traseu, în această dimineață câteva sute de protestatari – șoferi de autobuz și vatmani – s-au adunat în fața autobazei Titan pentru a cere demiterea directorului STB, Adrian Criț.

A patra zi de grevă a angajaților STB a început mai intens decât cele precedente. După ce sâmbătă s-au înregistrat mai multe momente tensionate, chiar violente în unele cazuri, între angajații care au „spart” greva și cei care continuă să protesteze, astăzi câteva sute de angajați s-au adunat în fața autobazei Titan pentru a manifesta împotriva directorului societății, Adrian Criț. Aceștia au o singură cerere, pe care au trecut-o pe un banner și pe care o scandează – demisia directorului general al STB.

A patra zi de grevă STB. La autobaza Titan au fost chemați jandarmii

În ciuda protestului, unii angajați au venit la autobaza Titan pentru a ieși pe traseu cu autobuzele. Aceștia au fost întâmpinați cu ostilitate de protestatari, care au încercat fără succes să îi împiedice să lucreze. De asemenea, primul șofer care a ieșit pe traseu a fost huiduit iar un protestatar i-a lovit autobuzul, potrivit Pro TV. Pentru a liniști spiritele și pentru a evita apariția unor incidente similare cu cele de sâmbătă au fost chemați la fața locului mai mulți jandarmi.

Sâmbătă seară, Sindicatul Transportatorilor București a transmis un comunicat prin care a negat revendicarea grevei, în ciuda declarațiilor oferite de joi încoace. Mai mult, 15 persoane din rândurile sindicaliștilor ar fi fost chemate deja de polițiști la audieri.

În această dimineață circulă pe traseu circa 25% din parcul auto al STB, potrivit unui comunicat al societății. Este vorba despre respectiv 82 de tramvaie din 181, 65 de troleibuze din 86 şi 15 autobuze din 460.

Cookies