A patra ediție de Străzi deschise în București. 5 lucruri pe care bucureștenii le pot face în weekendul 28-29 mai

26 mai 2022
7393 Afișari
A patra ediție de Străzi deschise în București. 5 lucruri pe care bucureștenii le pot face în weekendul 28-29 mai
A patra ediție de Străzi deschise în București. 5 lucruri pe care bucureștenii le pot face în weekendul 28-29 mai. Foto credit: ARCUB

Proiectul Străzi deschise instaurează zone pietonale în București, în zona Calea Victoriei și Șoseaua Kiseleff. Bucureștenii pot participa la o serie de evenimente în weekendul 28-29 mai.

Străzi deschise în București

Proiectul „Străzi deschise – Bucureşti, promenadă urbană” le propune bucureștenilor activităţi de recreere în aer liber cu momente de teatru, concerte de muzică clasică şi o mai multe ateliere şi activităţi sportive pentru cei mici.

Evenimentul Străzi deschise – Bucureşti se desfăşoară pe parcursul mai multor weekenduri, până la toamnă (luna octombrie). Proiectul îşi propune să reactiveze partea culturală şi socială a mai multor zone din oraş.

Zonele pietonale pentru weekendul 28-29 mai

Sâmbătă și duminică, în intervalul orar 09:00 – 22:00, devin pietonale următoarele zone din Bucureși:

  • 28-29 mai: Calea Victoriei, între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei;
  • 29 mai: Şoseaua Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu şi strada Monetăriei.

5 lucruri pe care bucureștenii le pot face în weekendul 28-29 mai

Proiectul Străzi deschise propune atât evenimente, cât și activități pentru toate vârstele și gusturile: demonstraţii de statui vivante, parade canine, expoziţii de pictură, expoziţii ale maşinilor de pompieri, concerte de muzică clasică, ateliere şi desene pe asfalt.

Evenimentele organizate dimineaţă sunt destinate mai ales celor mici şi sunt programate între orele 09:00 – 11:00 pe Calea Victoriei şi Şoseaua Kiseleff. Evenimentele organizate seara încep la ora 17:00, pe traseul pietonal de pe Calea Victoriei, şi durează până la ora 20:30. Cum își pot petrece bucureștenii timpul liber:

  1. Ateliere pentru copii organizate în zona Parcului Iorga. Sâmbătă, 28 mai 2022, prichindeii se pot bucura de ateliere de dans sportiv, ateliere de percuţie şi desene pe asfalt între orele 9:30-11:30.
  2. Activităţi sportive în Parcul Kiseleff. Duminică, 29 mai 2022, în intervalul orar 9:00-11:00 şi 17:00-21:00, familiile cu copii sunt invitate în Parcul Kiseleff, unde zona alveolelor va fi împânzită de locuri de joacă şi teren de minigolf.
  3. Spectacole de teatru în faţa Hotelului Radisson şi a Muzeului Naţional de Istorie. Atât sâmbătă, cât și duminică, de la ora 18:00, actorii Teatrului de Animaţie Ţăndărică prezintă două ore de momente de teatru în faţa Hotelului Radisson de pe Calea Victoriei. Zona din faţa scărilor de la Muzeul de Istorie al României este rezervată seara Teatrului Masca, ce va prezenta sâmbătă seara două reprezentaţii ale celui mai recent spectacol al stagiunii, „Îngerii de la Văcăreşti”. Duminică, 9 dintre cele mai bune statui produse de Masca în ultimii 20 de ani, statui care au participat la spectacole și festivaluri în țară și în Europa, vin la întâlnirea cu publicul.
  4. Concerte de muzică în zona Bisericii Kretzulescu. Programul muzical din zona Bisericii Kretzulescu continuă şi în acest weekend cu două concerte „De la preclasic la jazz” ale Romanian Radio Brass Quintet pe 28 mai şi duminică, 29 mai, Quartet D’arco susţine concertul „Melodii celebre de neuitat”.
  5. Instalaţie participativă pe vitrina magazinului Muzica. Bucureștenii și turiștii sunt invitaţi şi weekendul acesta la magazinul Muzica să citească sute de gânduri despre Capitală şi să contribuie, la rândul lor, cu propriile mesaje pentru oraş.

Alte evenimente conexe:

  • „Parada căţeilor”, organizată de ASPA – Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor pe Calea Victoriei,
  • spectacolele multimedia Simfonia Apei de la Fântânile Urbane din Piaţa Unirii,
  • expoziţia World Press Photo din Piaţa Universităţii,
  • programul expoziţional de la Casa Filipescu Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti,
  • Autospeciala Intervenţii a Direcţiei Situaţii de Urgenţă.
Cookies