A opta tranșă de vaccin Pfizer nu a mai ajuns în România. Zborul a fost anulat din cauza vremii din Germania

08 feb. 2021
27 Afișari
A opta tranșă de vaccin Pfizer nu a mai ajuns în România. Zborul a fost anulat din cauza vremii din Germania

A opta tranșă cu doze de vaccin Pfizer nu a mai ajuns în această dimineață în România. Zborul a fost anulat din cauza condițiilor meteo nefavorabile din Germania.

Avionul care urma să transporte serul Pfizer nu a mai decolat din cauza viscolului.

Ce a declarat Florin Cîțu

„Dozele respective nu au mai putut ajunge la această oră. S-ar putea să ajungă azi, vedem, ori astăzi, ori mâine.

Am vorbit cu Ministerul Apărării Naționale, să vedem dacă avem posibilitatea să aducem noi aceste doze.

Sunt doze de rapel, nu e nicio problemă, nu se reprogramează nimeni”, a declarat premierul României, potrivit Digi24.

În România, urma să ajungă luni dimineață a opta tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech, care constă din 163.800 de doze. Aterizările erau programate pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Germania: cod roșu de vreme severă

Germania are parte de condiții meteo nefavorabile: căderi masive de zăpadă și vânt care ajunge la  90 de kilometri pe oră.

Aceste condiții au afectat cursele aeriene, dar și circulația feroviară și rutieră. Deutsche Bahn a anulat circulația trenurilor pe mai multe rute, inclusiv între Berlin şi Hamburg, din cauza furtunilor de zăpadă și a ninsorilor abundente. De asemenea, traficul feroviar şi cel rutier au fost întrerupte în landurile Renania de Nord-Westfalia şi Saxonia Inferioară.

Meteorologii au emis un cod roșu de vreme severă în mai multe regiuni ale Germaniei, iar autoritățile sunt în alert. Centrul Germaniei a fost extrem de afectat din cauza condițiilor meteo, iar meteorologii au avertizat că deocamdată nu s-a încheiat acest episod. Se așteaptă ca stratul de zăpadă să ajungă la 32 de centimetri și vântul va continua să spulbere cu putere, cu 80 – 90 de kilometri pe oră. Sunt așteptate ninsori abundente şi viscol în mai multe regiuni ale ţării, potrivit meteorologilor. Fenomenul „black ice” („gheaţă neagră”, n.r.) a fost prognozat în landurile Hessa, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat, Saxonia şi Turingia, conform Digi24.

Cookies