A noua zi de proteste: Sute de manifestanţi s-au adunat în Piaţa Universităţii

de:
21 ian. 2012
0 Afișari
A noua zi de proteste: Sute de manifestanţi s-au adunat în Piaţa Universităţii

Faţă de miile de persoane care au împânzit Piaţa Universităţii mai bine de o săptămână, în faţa Teatrului Naţional s-au strâns, în prezent, puţin peste 100 de oameni, scrie Realitatea.net. Însă, numărul protestatarilor ar putea să crească odată cu venirea suporterilor echipelor de fotbal. Asociaţia Suporterilor Români (ASR) a anunţat că la protest vor ajunge şi circa 300-400 de suporteri ai echipelor de fotbal.Reprezentanţii ASR au declarat că sunt nevoiţi să amâne venirea multor suporteri la manifestaţii din cauza condiţiilor meteo. ”În funcţie de vreme, o acţiune mai amplă ar putea avea loc duminică”, au declarat, pentru NewsIn, reprezentanţi ai Asociaţiei.

19:00 Protestatarii din Piaţa Universităţii primesc numere de ordine, pentru a se afla exact câţi sunt.

17:30 Aproape 300 de persoane s-au adunat în Piată pentru a protesta.

17:00 Numărul protestatarilor a crescut. Au mai sosit câteva grupuri de manifestanţi. Până acum sunt aproape 200 de protestatari. Reprezentanţii mişcării Noua Dreaptă, care au intrat în rândul protestatarilor cu boxe, au fost îmbrânciţi de manifestanţii prezenţi în faţa Teatrului Naţionale. Jandarmii i-au evacuat pe membrii Noii Drepte pentru a evita conflictele ulterioare. Acum, protestele sunt paşnice. Protestatarii au declarat că sunt dispuşi să stea în Piaţa Universităţii oricât este nevoie.

16:00 Zece membri ai Noii Drepte au vrut să demonstreze în piaţă, dar au fost alungaţi de restul protestatarilor.

15:45 Dan Diaconescu, de la tribuna Congresului Partidului Poporului le-a spus oamenilor să protesteze ”pentru o revoluţie de catifea, până ce dictatorul va pleca!”

14:50 Simion Hancescu, presedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, a declarat pentru Agerpres, că circa 250-300 de profesori din cadrul filialei sector 3 a FSLI vor merge la Universitate să protesteze în calitate de simpli cetăţeni.

În ciuda ninsorii abundente şi a frigului, protestatarii continuă să-şi strige nemulţumirile, de la demisia Guvernului, la alegeri anticipate şi schimbarea întregii clase politice.

Până la această oră, protestul din Piaţa Universităţii se anunţă a fi unul paşnic. La faţa locului au ajuns şi jandarmii, care au început să monteze gardurile.

Cookies