A murit Vasile Micu -„Nea Vasile”, cum îi spuneau bucureștenii. A fost unul dintre cei mai vechi barmani din Centrul Vechi

23 feb. 2022
15822 Afișari
A murit Vasile Micu -„Nea Vasile”, cum îi spuneau bucureștenii. A fost unul dintre cei mai vechi barmani din Centrul Vechi
A murit Vasile Micu -„Nea Vasile”, cum îi spuneau bucureștenii. A fost unul dintre cei mai vechi barmani din Centrul Vechi. Sursă foto: România Liberă

Majoritatea clienților de la restaurantul Argentin îl știau pe „Nea Vasile”, unul dintre cei mai vechi barmani din Centrul Vechi al Capitalei. Din păcate, Vasile Micu s-a stins din viață marți seară.

A murit Vasile Micu -„Nea Vasile”, cum îi spuneau bucureștenii

După ce a dus o luptă aprigă cu o boală incurabilă, Vasile Micu s-a stins din viață la vârsta de doar 62 de ani.

Nea Vasile a fost unul dintre cei mai vechi și cei mai cunoscuți barmani din Centrul Istoric al Bucureștiului.

Încă de la înființarea restaurantului Argentin, din anul 1992, „Nea Vasile” – așa cum era cunoscut de majoritatea clienților, a lucrat în unitatea de alimentație publică.

Vreme de 30 de ani, imaginea uneia dintre cele mai mari terase din Centrul Vechi a fost confundată cu imaginea lui „Nea Vasile”.

A fost unul dintre cei mai vechi barmani din Centrul Vechi

Datorită locului în care era amplasat atât restaurantul Argentin, cât și terasa lui, în apropierea un facultăți precum Universitatea „Spiru Haret”, Universitatea din București și Universitatea „Ion Mincu”, generații întregi de studenți, dar și profesori, au petrecut momente foarte frumoase alături de unul dintre cei mai vechi barmani din oraș – Vasile Micu.

De asemenea, pe parcursul celor trei decenii de activitate, Nea Vasile a fost barman, ospătar, dar și cârciumar. În tot acest timp, numeroși muzicieni, actori, jurnaliști, dar și oameni din politică au fost clienții lui Vasile Micu, scrie România Liberă.

„Unul dintre sporturile favorite de la Argentin e să-l imiţi pe Vasile când te duci să-ţi iei berea, are o voce uşor ascuţită şi râde şi el dacă-l imiţi bine. Ultima dată când l-am văzut, era supărat pe tehnologie, nu prea îi plăceau noile aparate de bătut bonuri şi-mi spunea că „voi ăştia tinerii staţi numai cu capul în ecrane, nu mai înţeleg nimic din generaţia voastră. Nici măcar pe fii-miu.”, potrivit unui articol publicat în anul 2015 pe Vice.com, scris de M. Popescu și G. Botezatu.

Cookies