A murit Valentin Uritescu. Actorul a fost internat luna trecută într-un spital din București

18 iun. 2022
6204 Afișari
A murit Valentin Uritescu. Actorul a fost internat luna trecută într-un spital din București
A murit Valentin Uritescu. Actorul a fost internat luna trecută într-un spital din București. Sursa foto: Agerpres

Este doliu în lumea artistică din România: actorul Valentin Uritescu a murit vineri seară. Maestrul împlinise 81 de ani pe data de 4 iunie.

A murit actorul Valentin Uritescu

Actorul suferea de o boală cumplită și era internat într-un centru specializat unde primea ajutor. Maestrul a fost nevoit să se retragă din spațiul public în urmă cu câţiva ani, din cauza afecțiunii de care suferea.

După o suferință de nedescris, actorul Valentin Uritescu a murit la 81 de ani.

Maestrul s-a confruntat cu primele semne ale bolii în urmă cu mulți ani: a fost diagnosticat cu afecțiune asemănătoare cu boala parkinson la vârsta de 33 de ani.

Actorul român suferea de Sindrom Extrapiramidal, iar starea sa de sănătate se agravase în ultima perioadă, astfel că ar fi avut inclusiv și zile în care îi era imposibil să vorbească.

În urmă cu o lună, maestrul a fost externat de la Spitalul Pantelimon din București.

„E lucid, dar are şi zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori pur şi simplu nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, iar chestiunea asta pare constanta ultimilor ani, dar ce mă îngrijorează foarte tare este faptul că nu avem o predicţie asupra stării sale viitoare”, declara într-un interviu soția actorului, Valeria Uritescu, potrivit antena3.ro.

În urmă cu mai bine de 10 ani, regretatul actor a decis să se retragă și să nu mai apară pe nicio scenă de teatru. Tot atunci, maestrul a decis să-și facă și testamentul.

Doliu în lumea artistică

Actorul s-a născut la data de 4 iunie 1941, în județul Alba. Valentin Uritescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti în anul 1963, la clasa profesorului Constantin Moruzan.

Cariera de actor și-a început-o la Teatrul Maria Filotti din Brăila, unde joacă până în anul 1968. Mai apoi se angajează la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ.

La vârsta de 76 de ani, Valentin Uritescu a fost premiat pentru întreaga activitate, la data de 21 martie 2019, la Gala Premiilor Gopo.

Cookies