A murit Fănuş Neagu. Scriitorul va fi înmormântat la cimitirul Bellu

de:
24 mai 2011
0 Afișari
A murit Fănuş Neagu. Scriitorul va fi înmormântat la cimitirul Bellu

Fănuş Neagu suferea de cancer la prostată, în fază terminală. Fănuş Neagu a fost internat la spital luni, însă, potrivit medicilor, scriitorul avea puţine şanse de supravieţuire. Sicriul cu trupul neînsufleţit al scriitorului Fănuş Neagu va fi depus, mâine, la Uniunea Scriitorilor, iar înmormântarea va avea loc, joi, la Cimitirul Bellu din Capitală.

Fănuş Neagu s-a născut pe 5 aprilie 1932 la Grădiştea de Sus, judeţul Brăila. A studiat primii cinci ani de şcoală primară în satul natal, după care şi-a continuat studiile la Liceul Militar din Iaşi între 1944 şi 1948. A urmat Școala Pedagogică nr.2 din Bucureşti, iar în 1952 a devenit cursant al şcolii de literatură „Mihai Eminescu” până în anul 1953, unde a fost coleg de generaţie cu Nicolae Labiş şi Radu Cosaşu. Între anii 1954-1957 a învăţat la Facultatea de Filologie din Bucureşti, însă nu şi-a încheiat studiile.

A fost povestitor, memoralist, nuvelist, romancier şi dramaturg. În perioada 1993-1996 a îndeplinit funcţia de director al Teatrului Naţional din Bucureşti, totodată fiind ales membru al Academiei Române.

Cookies