ȘTIRI

A murit scriitoarea Elisabeta Lăsconi

„A trecut în nefiinţă prietena mea Elisabeta. Cunoscută sub semnătura de Elisabeta Lăsconi ca autoare de eseuri, cronici şi articole de critică literară, sub numele de Elisabeta Roşca ca emerită profesoară de literatura română la Colegiul Goethe din Bucureşti şi drept Elisabeta Lăsconi Roşca pe copertele unor manuale de limba şi literatura română pentru colegiu”, a anunţat Denisa Comănescu, directorul general al Humanitas Fiction, duminică seară, pe Facebook.

Aceasta a precizat, pentru MEDIAFAX, că Elisabeta Lăsconi a murit la un spital din Bucureşti.

Trupul neînsufleţit al acesteia va fi depus luni, după ora 13.00, la Biserica Precupeţii Noi din strada Ernest Broşteanu, din Bucureşti. Slujba de înmormântare va avea loc marţi, la ora 12.00, la Biserica Precupeţii Noi, iar înmormântarea va fi marţi, la ora 13.30, în incinta cimitirului Bisericii Evanghelice Lutherane, din Bucureşti.

Elisabeta Lăsconi s-a născut pe 2 februarie 1957, la Densuşi. A urmat Facultatea de Limba şi literatura română, pe care a absolvit-o în 1980, secţia română-franceză. A fost doctor în litere. A susţinut doctoratul în 1998 cu o teză despre Sorin Titel, publicată în două cărţi („Oglinda lucioasă, oglinda aburită”, Editura Amarcord, 2000; „Sorin Titel, Ciclul bănăţean”, Editura Univers, 2000).

În ceea ce priveşte publicistica literară, Elisabeta Lăsconi a avut colaborări la revistele Adevărul literar şi artistic (serii de articole -„Mito/s/critice”, „Cărţi pereche” şi interviuri cu traducători – „Cei fără nume pe copertă”), Caiete Critice, România literară, Viaţa Românească (seria „Cărţi paralele”), Ziarul de duminică (rubrica „Ficţiune la feminin”), Observator cultural şi Cultura.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button